HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meksika depreminde son durum: Ölü sayısı yükseliyor, görüntüler korkunç!

Güney Amerika ülkesi Meksika'da şiddetli bir deprem meydana geldi. İlk ölçümler depremin büyüklüğünü 7.1 olarak belirledi. Binlerce kişinin sokaklara döküldüğü ifade ediliyor. Depremin merkez üssü Puebla şehri olarak açıklandı. Reuters'tan gelen son gelen bilgilere göre depremde 224 can kaybı var. Meksika'da 19 Eylül 1985'de meydana gelen 8,1 şiddetindeki deprem en az 5 bin kişinin ölümüne yol açmıştı. Ülkede 8 Eylül'de yaşanan 8,1 büyüklüğündeki depremde de 96 kişi yaşamını yitirmişti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki depremin, 51 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

HALK PANİK İÇERİSİNDE EVLERİNİ TERK ETTİ

Ulusal Sivil Koruma Şeif Luis Felipe Puente, Twitter'dan yaptığı paylaşımda kendilerine henüz hasar bilgisi ulaşmadığını belirtti.B aşkent Meksiko'da da hissedilen deprem, halk arasında korkuya neden oldu. Halk panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa döküldü.

ÖLÜ SAYISIYLA İLGİLİ DEĞİŞİK AÇIKLAMALAR GELİYOR

Ölü sayısıyla ilgili değişik açıklamalar gelirken, yüksek can kaybından endişe ediliyor.Meksika'nın başkenti Mexico City yakınlarında meydana gelen Richter ölçeği ile 7.1 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar görürken, Belediye Başkanı Miguel Angel Mancera Espinosa yıkılan binalarda mahsur kalan kişilerin olduğunu söyledi.

32 YIL SONRA! BÜYÜK MEKSİKA DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜNE DENK GELDİ

Yaklaşık 20 milyon kişinin yaşadığı şehirde meydana gelen deprem 1985'te yaşanan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği 8.1 büyüklüğünde büyük Meksika Depremi'nin yıldönümüne denk geldi.

Merkez üssü şehrin 123 kilometre güneydoğusundaki Puebla vilayetindeki Raboso kasabası olarak tespit edilen sarsıntı öncesi gün içinde başkentte deprem hazırlıkları kapsamında tatbikatlar yapılmıştı.

FECİ GÖRÜNTÜLER GELİYOR

Birçok eyalette hissedilen deprem, ülkenin orta kesimini yıktı. Başkent Mexico City'de yerle bir olan bir okulun enkazından 20 çocuğun cansız bedeni çıkarıldı, enkaz altında halen en az 30 insan var.

Sarsıntıyla birlikte insanlar çığlık atarak, titreyerek sokaklara fırladı. Deprem anında çekilen görüntülerde binaların inanılmaz şekilde sallandığı görülürken, depremin hemen sonrasında ise bir gökdelenden kaydedilen videoda yıkılan binalardan yükselen toz bulutu yer alıyor.

Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda, enkazdan çıkarılan cesetler, gözyaşı döken insanlar, yıkılmış binalar var.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Çok sayıda bina yıkılırken can kaybının artmasından endişe duyuluyor. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, yalnızca başkentte 27 binanın yıkıldığını duyurdu. Mexico City’deki uluslararası havalimanı geçici olarak kapatıldı. Doğalgaz sızıntılarına karşı vatandaşlar sigara içmemeleri konusunda uyarıldı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ilkokul binasının enkazından 22 çocuk ve 2 yetişkinin cesedinin çıkarıldığını 30 öğrenci ve 8 yetişkinin ise hâlen kayıp olduğunu duyurdu.

8 EYALETTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ BELİRTİLİYOR

Meksika Federal Elektrik İdaresi, depremin ardından başkentte ilk aşamada 1.69 milyon aboneye elektrik verilemediğini ancak sonraki çalışmalar neticesinde sayının 676 bine düşürüldüğünü açıkladı. Ülke genelinde elektrik kesintisinden etkilenenlerin sayısı ise ilk başta 4.7 milyon olarak açıklanırken, yoğun mesai sonucu 3 milyon 465 bin aboneye yeniden elektrik verildi.

EN AZ 1800 UÇUŞ İPTAL

En az 1800 uçuşun da depremden etkilendiği belirtiliyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünü Puebla eyaletine bağlı Atencingo kenti olarak açıkladı.
Başkentteki bazı binalarda yangın çıktığı ve içeride mahsur kalanların olduğu da kaydedildi. Binlerce insan telaşla soluğu sokaklarda alırken, başkentin birçok bölgesinde telefon bağlantıları ve elektrikler kesildi.

Devlet Başkanı Nieto, yardım ekiplerinin depremden en fazla etkilenen yerlere daha kolay ulaşabilmesi için Twitter üzerinden halka cadde ve meydanlardan kaçınma çağrısı yaptı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler