Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ALİMDER) 93 yaşında vefat eden İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in helvasını dağıttı.

Merkez cami önündeki helva dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, “mekanın cehennem olsun Şimon Peres” sloganları attı.

Dernek Başkanı Osman Odabaş, yaptığı konuşmada, “Elinde binlerce masum Filistinli Müslüman’ın ve mazlumun, günahsız çocukların kanı olan katil Şimon Peres’in ölümünden dolayı sevinçli olduklarını söyledi.





Dağıtılan helvanın  hüzün için değil sevinç, matemin değil bayramın helvası olduğuna vurgu yapan Odabaş sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Zulmü alkışlamayan zalimi asla sevemem diyen bir ecdadın varisleri olarak bizler bugün Alaplı İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği olarak elinde binlerce masum Filistinli Müslüman’ın, mazlumun, günahsız çocukların kanı olan katil Şimon Peres’in ölümünü sevinçle duymuş bulunmaktayız. Bugün burada dağıttığımız helva hüznü değil, sevincin, matemin değil bayramın helvasıdır. Peres, şimdi seni tarih bir zalim, bir katil olarak sayfalarına yazacak. Fosfor bombalarıyla şehit ettiğin masumlar yakana yapışacak. Etrafına duvarlar örüp acık hava hapishanesi haline getirdiğin Gazze’nin gözü yaşlı anneleri, kederli babaları karşılayacak seni, canlarını aldığın masum ve mazlumların hakları saracak etrafını katil Peres, yaktığın can kadar yanacak ve üzdüğün kadar üzüleceksin. Mekanın cehennem olsun, Azabın bol olsun.”