Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde hangi marka ürünler var? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık hileli ürünler ve sağlığı tehdit eden bu ürünler ile ilgili uyarılar yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde neler var? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesinde neler var? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bakanlığın yaptığı denetimler sonucu taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü tespit edildi.  Listede Isparta'dan bir firmanın üretmiş olduğu ''APARATİF'' markalı sucukta bulunuyor.

 

Isparta'lı o firmanın ürettiği Aparatif markalı sucuğun Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti ihtiva ettiği açıklandı. Firmanın bu konuyla ilgili Isparta Gıda İl Müdürlüğünce defalarca uyarı aldığı ancak buna rağmen hatayı düzeltmediği için listede yer aldığı öğrenildi.

MEKANİK AYRILMIŞ KANATLI ETİ NE DEMEK?

Büyük parça etleri elle kemikten ayırdıktan sonra kemik üzerinde geriye kalan etler mekanik yolla makinalar yardımıyla ayrılıp salam, sosis, sucuk, döner ve burger gibi bir çok hazır et ürünlerine ilave edilmektedir.

Özellikle Avrupa da uygulanan pres sistemi vasıtasıyla kemikler üzerindeki kalan etler ile birlikte makina da yüksek basınç uygulaması ile et kemikten ayrılarak bir seri filtreden geçirilir.

Bu aşamada özellikle kemik dokusu da zarar gördüğü için etlerde, elle ayrılmış ete nazaran daha fazla ufalanmış kemik partiküllerine, kemik iliğine, sinir dokusuna ve yağ oranına rastlanır.

Bu elde edilen et ezmesi sağlık açısından bir sorun teşkil etmese de hem düşük kalite de hemde mikroplara daha meyilli bir karışımdır.