Mehmet Tüm " Tüm Dünya Emekçilerinin Bu Özel Gününüzü Kutluyorum

 

Emeği en yüce değer yapan, alın teri ile kazanılan meşru kazançtır. 1 Mayıs, bu meşru kazanç üzerine kurulmuş hak arayışında Tüm Dünya Emekçilerinin tek yürek olduğu dayanışma gündür.

Tüm Dünya Emekçilerinin bu özel gününüzü kutluyorum.

Bilinmelidir ki , Emek, sermayeye öncüldür ve ondan bağımsızdır. Emek olmadan sermaye asla olamaz. Emeği sermayeye üstün kılan, bizzat bireyin bedensel ve düşünsel işgücüdür. Alın teridir.

Türkiye Emek hareketi, Oluşan Sermaye birikimine Düşünsel ve bedensel olarak katkı koymuş emek vermiştir. Ancak İktidarlar, Emekçiler üzerinde her zaman baskı ve şiddet uygulamaktan asla vazgeçmemişlerdir.

Çünkü, Emekçiler , ülkenin, aydınlanmasının, demokratik gelişmesinin , barışının ve kardeşliğinin her zaman savunucusu ve öncüleri olmuşlardır. Bu yolda büyük mücadele vermiş, ağır bedeller ödemişlerdir.

Bugün ki iktidar , diğerlerinden daha da acımasız olarak, emeği ve emekçileri yok saymaktadır. Kimi emek örgütlerini, ötekileştirerek, kimilerini ise yandaşlaştırarak , işlevsiz hale getirmiştir. Emekçiler, Taşeronun iki dudağı arasında biat kültürüne mahkum edilmiştir.

Ancak tüm bunlara karşın, büyük bir mücadelenin içinden gelen, Türkiye emekçileri, uygulanan bu baskı ve yıldırma zincirlerini kıracak, deneyim ve cesarete sahiptirler.

Bunun örneklerini 1 Mayıs 1977 ‘de Taksim’de tüm dünyaya göstermişlerdir.

Bu düşünceler ışığında, Tüm Emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, hak arayışında yaşamını yitirenler başta olmak üzere , madenlerde iş cinayetlerine kurban giden emekçi kardeşlerimizi, yoldaşlarımızı saygı ile anıyorum.

Mehmet TÜM

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ

CHP PM ÜYESİ

TBMM ÇEVRE KOMİSYONU ÜYESİ

 

 

BG HABER MERKEZİ - BUSE EROL