Lütfen bekleyin..



Mehmet Görmez'e yönelik saldırılar kınandı

26 Mayıs 2017, 22:51 - Okunma: 1865

Diyanet-Sen Batman Şubesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e son zamanlarda yapılan saldırıları kınadı.

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu'na bağlı Diyanet-Sen Batman Şubesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Batman Öğretmenler Evinde yapılan basın açıklamasına Memur-Sen ve Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu'na bağlı STK temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin okudu.

Son günlerde bir kısım medya organlarında bazı şaibeli kişilerin, Diyanet Kurumunu ve Başkanı Mehmet Görmez'i haksız, mesnetsiz ve kasıtlı bir şekilde haddini bilmez çevrelerin haksız saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.

Ergin, "İslami, ilmi, hukuki ve ahlaki mesnetten yoksun olan bu hezeyanları yapanlar hem toplum vicdanında, hem de büyük hesabın görüleceği günde mahcup olacaktır. Mütedeyyin bir memleket olan Batmanımızdan sesleniyoruz.  Ay gibi parlak yüzünüz solmasın, mübarek yüzünüzden tebessümler eksik olmasın, kalbiniz zehirli dillerden dökülen iftiralarla asla daralmasın. Bu toplum ve bu ümmet size güveniyor." dedi.

Açıklamanın devamında Ergin, "Çünkü sizler, Diyanet kurumunu ümmet coğrafyasının güvenli limanı haline getirdiniz. Sizler, ulusal sınırları aşan bir itibar ve onuru bizlere kazandırdınız. Sizler ilimi vukufiyetin yanında mutevazi kişiliğinizle bizlere örnek oldunuz. Sizler vakur ve mustakim çizginizle önümüzü aydınlattınız. Sizler bir tarafta artan islamofobiaya karşı bilgi ve hikmetle karşı koyarken; diğer taraftan hurafelerle   Kur'an ve sünnet ekseninde mücadele ettiniz. Bu nedenle sizlere güvenimiz ve itimadımız tamdır. İtibar cellatlığına soyunan bu nasipsizleri iyi tanırız. Bunların bir kısmı din ve diyanet deyince nefesleri daralan ve her fırsatta kutsallarımıza saldıran densizlerdir. Bunlara kalsa Din Dersi kaldırılmalı, Kur'an tedrisatı yasaklanmalı ve dini hayat kısıtlanmalıdır. Ancak bunlar tarihin enkazında kalarak nesilleri tükenmeye yüz tutmuştur." ifadelerini kullandı.

Görmez'e saldıranlardan bazılarının suret-i haktan göründükleri belirten Ergin, "Diyanet kurumu ve Reisine 'şeytanın sağdan yanaşması' gibi saldıranların bir kısmı da maalesef dini ve ahlaki kavramlarımızı istismar ederek suret-i haktan görünen fettanlardır. Bunların başında FETÖ ve benzeşenleri gelmektedir." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=