Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Kraliyet ailesinin yeni üyesi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın uymak zorunda olduğu kurallar
        1

        Dük Harry ile dünyaevine girerek Sussex Düşesi unvanı alan ABD'li aktris Meghan Markle artık kraliyet kurallarına uymak zorunda!

        2

        RENKLİ OJE KULLANMAK

        Kraliyet ailesindeki kadınların oje kullanmasına izin verilir. Ancak kraliyet yönetmeliğine göre Düşes, sadece ten rengi oje kullanabilir.

        3

        Meghan Markle'ın uçuk beyaz, uçuk pembe ya da ten rengi oje sürmesi gerekir. Ancak Sussex Düşesi giyim ve makyajında çok sade olduğu için bu kuralın onu zora sokacağını pek sanmıyoruz.

        4

        OYUNCULUK YAPAMAZ

        Suits dizisiyle tanınan Meghan Markle, oyunculuğa devam edemeyecek. Zira Markle geçtiğimiz aylarda bu kural nedeniyle yer aldığı diziden ayrılmış ve oyunculuğu bıraktığını açıklamıştı.

        5

        SOSYAL MEDYADA PROFİL SAHİBİ OLMAK

        Kraliyet ailesinde sosyal medyayı kullanmaya ilişkin katı bir yasak var.

        6

        Twitter ve Instagram'da kraliyet ailesi için resmi sayfalar var. Ancak bu profiller, fotoğrafları dikkatle seçen ve yayınlanacak metinleri özenle oluşturan profesyoneller tarafından kontrol edilir. Nitekim Markle geçtiğimiz sene Prens Harry ile nişanlandıktan sonra sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

        7

        KÜRK GİYMEK

        Meghan Markle kürk giyebilir ancak hayvanın doğal nedenlerle ölmüş olması gerekiyor. Bu kuralın ortaya çıkış yılı ise 1137. Öte yandan Markle, aktivist ve hayvan hakları savunucusu olduğu için bu kuralı bir hayli sevecektir.

        8

        İMZA VERMEK

        Meghan Markle'ın hayranlarıyla fotoğraf çektirmesine ve tokalaşmasına izin verilir ancak Düşes imza veremez. Kraliyet kurallarına göre Markle imzasını sadece resmi belgelere atabilir.

        9

        Bu kuralın nedeni, Kraliçe 2. Elizabeth'in birilerinin imzalarının sahtesini taklit edip ailelerine karşı kullanabileceği korkusudur.

        10

        SELFIE YASAK

        Sussex Düşesi saraya saygı nedeniyle selfie çekemez.

        11

        OY KULLANMAK

        Düşes'in ve kraliyet ailesinin diğer üyelerinin parlamentoda oy vermesi ya da parlamenter adayı olması yasak.

        12

        Çünkü monarşilerin tarafsız ve objektif olması gerekiyor. Ayrıca kraliyetin oy vermesi halkın görüşünü de etkileyebilir.

        13

        KIYAFET KURALI

        Meghan Markle iddialı ve tartışma yaratan bir kıyafet giyemez. Mini etek Markle'a artık yasak! Ayrıca Düşes, bacaklarını çıplak bırakacak şekilde de giyinemez.

        14

        Kraliyet ailesi kadınları her zaman ten rengi ince çorap giymek zorundadır. Ayrıca Meghan Markle'ın bacak bacak üstüne de atmaması gerekiyor.

        15

        YANLIŞ YERE OTURMAK

        Kraliyet ailesinin tüm üyeleri belirli bir oturma düzenine uymalı ve sadece kendi yerlerine oturmalıdırlar. Bir organizasyon olduğunda kraliyet ailesinin oturma düzeni oldukça önemlidir.

        16

        ŞAPKA TAKMALIDIR

        İngiliz Kraliyet Ailesi'nde kadınlar resmi etkinliklerde mutlaka kıyafetlerine uygun şapkalar kullanmak zorundadır.

        17

        Meghan Markle kahve ya da çay içerken de belirli kurallara uymak zorunda. Özellikle de fincanı tutarken.

        18

        Uyulması gereken kural şöyle: Fincanın kulpundan baş ve işaret parmaklarıyla tutulacak ve orta parmak da fincanı alttan desteklemek için kullanılacak.

        19

        DOĞRU REVERANS

        Erkekler sadece başlarını eğerek saygı gösterisinde bulunurken kadınlarında belirli bir açıdan dizlerini kırarak reverans yapması gerekiyor.

        20

        UYUYACAĞI SAATİ BİLE KRALİÇE BELİRLİYOR

        Meghan Markle kesinlikle hiçbir yere geç kalamaz, yemek zamanına ve uyuyacağı saate karar veremez. Çünkü bu programlar kraliçeye göre belirleniyor.

        21

        Anlayacağınız Meghan Markle, Dük Harry ile evlenerek kraliyet ailesine girse de düşeslik için öğreneceği çok şey var.