Göreve başladığı günden itibaren geçen 100 gün içerisinde yaptığı çalışmaları anlatan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı bir gazetecinin sorusu üzerine de mal varlığını yeniden açıkladı. Şuan ki mal varlığı ne ise beş yılın ardından da mal varlığında aynı olacağını ve bir artışın olmayacağını ifade eden Arı şunları söyledi:

“Biz sırtımızı hakka, halka ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaslamış bir iradenin temsilcilerindeniz. Ben sırtımı hakka, halk ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yasladım. Başka hiçbir merciden, başka hiçbir şahıs ve kişiden endişem olmaz. Hakka, halka ve Recep Tayyip Erdoğan’a hesap verir başka hiç kimseye hesap vermem. Eğer birileri “bana hesap versin, benim kontrolümde olsun, benim dediğimi yapsın” gibi bir anlayışla hareket ederse avucunu yalar. Haksızlık etmemek, iftira atmamak kaydıyla eleştiriye sonuna kadar açığım. Ama iftira atarsa, hadsizlik yapıp dil uzatırsa onunda haddini bildirecek dile, zekaya ve yüreğe sahibim.

"31 Mart Yerel seçimlerinde mal varlığımı açıklamıştım, ama burada şimdi sizlerin huzurunda da bir kere daha açıklayayım. Rasim Arı ve Eşim Melek Arı'nın Ankara'da 40 metrelik bir arsası, Tatlarin kasabasında ve İnallı köyünde babadan kalma birer tarla, yine İnallı köyünde de yarısı bana yarısı abime ait ev ve arsa bulunuyor. Ayrıca Ankara Hukukçular Kooperatifinde de bir hissemiz bulunuyor. Son olarak 2016 yılında satın aldığım şahsıma ait 2014 model bir otomobilim var... Başka da hiçbir şeyim yok hamd olsun. Hala hazırda kiracı olarak oturduğum bir ev var. Yerin üstünde bu bahsetmiş olduğum şeyler haricinde bir dikili ağacımız yok." dedi.

İşte Rasim Arı'nın o videosunu izlemek için TIKLAYINIZ: 

Başkan Arı konuşmasınında devamında; "Bu ülkenin başından bir bela geçti. Bu belanın sahibi en son operasyonunu 15 Temmuz ihanet gecesinde yapmaya kalktı ve halk bunlara “dur” dedi. Onların ağ babaları, yani FETÖ terör örgütü mensupları benimle baş edemedi. Halen onlarla mahkemem devam ediyor.

7 yıl fiziki ve teknik takip yapıp 4 yıl VİP dinleme kapsamında beni dinlemişler. Onun için iftira, hakaret ve hadsizliğe asla müsaade etmem. Dedikoduyu kabul etmem ve dedikodu yapanla işim olmaz. Dedikodu yapanı da belediyeye almıyorum. Biri size gelip size belediyeye giremiyorum diye ağlıyorsa bilin ki dedikodu sahibi. Onun haricinde herkese kapımızda gönlümüzde sonuna kadar açık. Bu kardeşiniz hiçbir grubun, sermayenin adamı olmadı ve olmayacak. Bu kardeşiniz hiçbir grubun, hiçbir sermayenin adamı olmadı ve olmayacak. Bu kardeşinizin bir sözü var; “Hiç kimsenin siyasi ideolojisine bakmadan, ekonomik seviyesine bakmaksızın herkese eşit davranacağım” dedim öyle de yapmaya gayret ediyorum.

Ben 110 bin kişinin belediye başkanıyım. Bu kardeşinizin mal varlığı belli. Bu mal varlığında Allah’ın izniyle bir artış 5 yılın sonunda olmayacak.  Kata külle yapıp Ahmet’in, Mehmet’in üzerine de bir şey yapıp “bende hiçbir değişiklik olmadı” demeyeceğim. Benim birinci derece yakınlarımın hatta soy ismi Arı olan hiçbir kimsenin bu şehirde bir işletmesi de yok bunu iyi bilin. Bundan sonra da olmayacak” dedi.