Meclis'te yumruklaşma! Oturuma ara verildi

Meclis'te yumruklaşma! Oturuma ara verildi
Anayasa görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da 3.maddenin oylanması sırasında AKP ve CHP’li vekiller arasında kısa süreli yumruklaşma yaşandı

Anayasa değişikliğinin üçüncü gün görüşmelerinde ilk kez fiziki kavga yaşandı. Milletvekili seçilme yaşını 18'e düşüren maddenin oylamasında yumruk ve tekmeler konuştu. İlk kez Anayasa maddesi oylaması yarım kaldığı için iptal edildi.

18 YAŞ OYLAMASI

Meclis Genel Kurulu'nda dün ilk önce 3. Madde görüşüldü. Bu madde milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e düşürüyordu. Madde üzerindeki konuşmalardan sonra saat 20.30 gibi oylamaya geçildi. Hükümet sıralarının olduğu bölümde AKP ve CHP milletvekilleri ‘yer kapma' ve ‘perdeleme' yarışına girdi. Oturumu yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın sık sık milletvekillerini ‘bu alanı boşaltın, idare amiri ve katip üyeler dışında kimse kalmasın' diye uyardı.

NİYE ÇEKİYORSUN'LA BAŞLADI

Uyarılara rağmen iki partiye mensup milletvekilleri bu alanda daha fazla toplanmaya başladı. Kavganın kıvılcımı ise CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan'ın kabalığın ortasında cep telefonuyla çekim yaparken başladı. Kaplan, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP'li İdare Amiri Ahmet Gündoğdu ile ‘çekerim, çekemezsin' tartışmasına girdi. Kaplan'ın telefonu elinden alınınca yüksek sesle bağırması gerginliğin fiziki arbedeye dönüşmesine neden oldu.

CEKETİNİ ÇIKARIP DALDI

CHP'li Engin Altay, kolunu tutan AKP'li Mehmet Akif Yılmaz'ı yumruk attı. Milletvekilleri Meksika dalgası gibi birbirlerini ittirmeye başladı. Bu sırada iki üç ayrı noktada tekme ve yumruklaşma yaşandı. Kavganın dışında kalan AKP'li bir milletvekili ceketini çıkartarak masanın üzerine bıraktı ve kabalığa dalmak istedi. Başarılı olamayınca döndü ve ceketini yeniden girdi.

YERE BATSIN SARAYINIZ

Başkanvekili Aydın, kupaları kaldırın diyerek oylamaya ara verdi. Aydın aradan sonra ‘Bu oylamayı tekrarlayacağız' diyerek kullanılan oyları iptal etti. Kavgaya karışan milletvekillerinden AKP'li Yılmaz, CHP'li Altay'ın kendisine ‘kalleşçe saldırdığını' söyledi. Altay ise “Bir evladım var, üzerine söylüyorum. Beni tuttu, iki elimi de. ‘Sen ne yapıyorsun, bana dokunamazsın' dememe rağmen beni aşağı itekleyince ben de kendini itekledim. Başka bir şey varsa namerdim” dedi. CHP'li Kaplan ise “Elitaş bana fiziki müdahalede bulundu, Ahmet Gündoğdu telefonumu gasp etti, boğamıza bakın kıp kırmızı. Yere batsın saraylarınız, hırsınız. Bir kadına saldıracak kadar gözünüz dönmüş olmasını kınıyorum” dedi. Elitaş ise kendi resmini çektiği için Kaplan'ı uyardığını söyledi.

DÜNYAYA REZİL OLUYORUZ

Ara verildiğinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mustafa Elitaş CHP sıralarına giderek CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile konuştu. Kurtulmuş'un “Bize yakışan bir şekilde oylama yapalım, dünyaya rezil olmayalım” dediği, Kılıçdaroğlu'nun da “Biz içtüzük ve Anayasa'ya uyulmasını istiyoruz. Arkadaşlarınıza söyleyin gizliliğe riayet etsinler” karşılığını verdiği öğrenildi.