MECLİS’TE KİMSE PKK AĞZIYLA KONUŞMASIN!

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan USTA, HDP’li Osman Baydemir’in kürdistan temsilcisiyim demesi ve CHP’li vekillerin Baydemir’e ceza verilmesi aleyhinde olmaları üzerine ateş püskürdü.

MECLİS’TE KİMSE PKK AĞZIYLA KONUŞMASIN!

TBMM Genel Kurulunda Osman Baydemir’in kürdistan temsilcisiyim demesi ve HDP’li vekillerin bu sözlerde yanlış bir şey olmadığını belirtmeleri ve Baydemir’i savunmaları üzerine söz alan Usta, “Çok net bir şekilde hatip ‘kürdistandan gelen bir milletvekiliyim’ diyerek aslında olmayan bir idari bölgeyi işaret etmiştir. İç Tüzük ‘ün 161'inci maddesinde ‘Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasında Anayasada düzenlenen idari yapısına aykırı tanımlamalar yapmak Meclisten geçici çıkarma cezasını gerektirir’ diyor. İç Tüzük hükümlerinin mutlaka yerine getirilmesi gerekir. Bizim de Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak tutumumuz bu şekildedir” dedi.

ÜLKENİN BÖLÜNMESİNE KARŞIYSANIZ BUNU GÖSTERECEKSİNİZ

Yapılan oylama sonucu Osman Baydemir’in 2 oturum geçici çıkarma ceza alması üzerine tekrar söz alan Usta, “Her türlü bölücülüğe ve bölücü söze karşıyız, burada bölücülük ifade eden bir söz söylenmiştir ve İç Tüzük hükümleri uygulanarak Meclisten geçici çıkarma cezası verilmiştir. Baydemir'in sözleri hiçbir şekilde kürsü dokunulmazlığıyla alakalı değildir. Yoksa bu İç Tüzük maddesinin ne anlamı var? Kürsüde söylenmiş olsa dahi, ülkeyi bölmeye yönelik bu tür sözleri kürsü dokunulmazlığıyla ilişkilendirmek çok yanlıştır, bu anlamda da Özgür Özel'e katılmadığımı ifade etmek istiyorum. Herkesin bu ülkenin bölünmezliği konusunda hassas olması lazım, bu hassasiyetini de fiiline de, oylarına da yansıtması lazım. Sözle hassasiyet olmaz, bu ülkenin bölünmesine karşıysanız oyunuzla bu hassasiyetinizi ifade edeceksiniz, bunu göstereceksiniz.  Meclisin bu tutumundan dolayı ve burada bölünmeye karşı bu tavrından dolayı Meclisteki sayın milletvekillerine, bu anlamda oy kullanan milletvekillerine teşekkür ederim” diye ekledi.

MECLİS’TE KİMSE PKK AĞZIYLA KONUŞMASIN!

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in, Baydemir’in sözlerini “kürsü ve ifade özgürlüğü” olarak yorumlaması, CHP’li vekillerin oylamada Baydemir lehinde konumlanması ve Özel’in MHP’yi de zan altında bırakması üzerine tekrar söz alan Usta, “Milliyetçi Hareket Partisinin desteği devletin, milletin birliğine, bekasınadır, bunu hiçbir şeyle, hiç kimse ilişkilendirmesin. Köşeye sıkışıp PKK'ya, onun Meclisteki temsilcisi HDP'ye tavır takınamayanlar başka suçlamalarda bulunmasınlar, önce kendi tavırlarına baksınlar. Çok net bir şekilde burada kürdistan ifadesi kullanılıyor ve ‘Ben kürdistan temsilcisiyim.’ diyor, CHP buna tavır takınamıyor, ondan sonra başka yerleri karıştırıyor. Burada kimse PKK ağzıyla konuşmasın” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER