Meclis toplantısına Beyazlar Mahallesi'nde bulunan ve planda eğitim alanı olan MİT'in eski yerinin ticaret ve konuta çevrilmesiyle, Şahintepe ve Güneykent Mahallelerinde parkın ticaret ve konuta çevrilmesiyle ilgili tartışmalar damgasını vurdu.

SUCU:BURASI EĞİTİM TESİSİ
Gündemin 10. maddesi olan, Şahinbey İlçesi Beyazlar Mahallesi'nde kayıtlı taşınmazın park ve ticaret alanı nazım imar plan değişikliğiyle ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Burası eğitim tesisi olarak gözüküyor. Eğitim alanını ticaret ve konuta çeviriyorsunuz. Gaziantep'te eğitim sorunu bitti mi, eğitimde kaçıncı sırada olduğumuzu söyleseydiniz, buradan vazgeçelerdi. Şehrin eğitimde yıllardan beri çektiği sıkıntı ortada. Bu değişiklik hem yasaya hem eğitime aykırı" dedi.
TOPRAK:MİT'İN YERİYDİ, TOKİ'YE GEÇTİ
Osman Toprak da, ilçe belediyeleriyle birlikte eğitim alanlarının artırılması noktasında çok yoğun bir gayret sarfettiklerini belirtti. Toprak, "Mevcut yer MİT'in kullanmış olduğu binaydı. Yani mevcut alan kullanımı itibariyle zaten kamu kurumu. Stadyumun yapıldığı model gibi burası da TOKİ'ye geçti. TOKİ yeni MİT binası yaptı. Bunun karşılığında da mevcut eski binanın yerini aldı. 5 binlikte eğitim tesisi gözüküyor ama binlikte yapılmış olan düzenleme binliğe aykırı bir düzenleme değil. Mülkiyeti tamamen TOKİ'nin. TOKİ MİT'e yapmış olduğu yerin masraflarını karşılamak adına böyle bir düzenleme talep ediyor" dedi.
SUCU:BU KENTİ TOKİ Mİ YÖNETİYOR?
Sucu ise, "Bu kenti biz yönetiyoruz TOKİ yönetiyor? Kentin eğitim durumu ortada, benim vicdanım sızlıyor. Eğitimin u kadar geri olduğu bir şehirde eğer biz TOKİ'yi uyarmıyorsak bu da bizim belediyenin bir eksikliği diye düşünüyorum" dedi.
TOPRAK:EĞİTİMDE HASSASIZ
Toprak da, "Eğitim alanlarının artırılması en hassas olduğumuz konu. Burası TOKİ'nin bünyesinde" dedi.
Gündem maddesi oy çokluğu ile geçti.

SUCU:VATANDAŞIN PARASINI NİYE ÖDEMİYORSUNUZ?

Gündemin 28 maddesi olan, Şahintepe ve Güneykent Mahallelerinde imar paftalarında nazım imar plan değişikliğiyle ilgili söz alan Mehmet Sucu, "2015 yılında vatandaş dava açmış. Burası kamulaştımadan el atılıp park yapılan alan. Vatandaş mahkemeye gidiyor, konu meclise geliyor. IMF'e 100 Milyon borç veren bir belediye, vatandaşa 17-18 milyon ödemiyor. Vatandaş banada geldi. Tahmazoğlu ile görüştüm bu konuyu çözelim dedim. Burada belediye tekrar plan yapıyor. Mahkeme kararını çürütmeye çalışıyorsunuz. 2015 yılından beri dava devam ediyor. Vatandaş yine itiraz edecek. Burası hem konuta çevriliyor, hem de vatandaş mağdur ediliyor" dedi.
TOPRAK:DEĞİŞİKLİK KANUNLARA UYGUN
Osman Toprak ise, "Planlama yapılırken Şahinbey belediyesi esasında kendinden de fedakarlık yaparak kendi mülkiyetindeki bir alanı yeşil alana dönüştürmüş. Yapılmış olan plan değişikliği kurala kanunlara uygundur" dedi.
ÜLGER:ENLERİ YAPAN BELEDİYEYİZ
Şahinbey Belediye Başkan Vekili Birol Ülger de söz alarak, "Burası 29 bin m2. Ticaret alanındaki olan yerimizden parka çeviririyoruz. İmar yoğunluğu etrafındakilerle aynı. Hamdolsun Türkiye'de bütçesiyle, ilkleri enleri yapan bir belediyeyiz. 30 milyona akın kamulaştırma sözkonusu. Bu dava yargıtayda bozuldu geldi. Çözüme kavuşturmak için bir yol izliyoruz" dedi.
SUCU:BURASI PARK OLARAK KULLANILIYOR
Sucu da,"Buraya ödenecek miktar 17 Milyon TL iken, bugün 27-28 Milyon TL olmuş. Şahinbey halkının 10 milyonunu heba etmiş oluyorsunuz. Şu anda vatandaşın kullanmış olduğu parkı ticaret ve konuta çeviriyorsunuz" dedi.
ÜLGER:PARA YÜKSEK DİYE ÖDEMİYORUZ
Birol Ülger de, "Zaten para yüksek diye ödemiyoruz. Anlaşılamadı mahkemeye verdi. Yargıtay fiyatını düşürme anlamında bozdu" dedi.
Toprak ise, "Şahinbey Belediyesi, herhangi bir zarar oluşturmamış. Yeşil alanın eşdeğeri gösterilmiş. Yeşil alanda azalma yok" dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Meral KINACILAR