Meclislerde o hainler değil sizler yerlerinizi alın

Meclislerde o hainler değil sizler yerlerinizi alın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sürecinde büyük Avrupa buluşmasını Saraybosna’da gerçekleştirdi. Avrupa’daki meclislere seçilen Türk isimlerin Türkiye’ye en büyük ihaneti yapanlar olduğunu söyleyen Erdoğan “Bulunduğunuz ülkelerde vatandaşlığınızı alın. Siyasete girin. Meclislerde o hainler değil sizler yer almalısınız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde Avrupa’daki ilk mitingini Saraybosna’da gerçekleştirdi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan gurbetçilere “Bulunduğunuz ülkenin vatandaşlığını alın” çağrısı yaptı. Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

GURBETÇİ DEĞİL AVRUPALI: Ecdadımız bin yıldır Avrupalıdır. Anadolu’ya gelen atalarımızın ilk işi, boğazı geçip Avrupa içlerine doğru ilerlemek olmuştur. Özellikle Osmanlı’nın yönü daima Avrupa olmuştur. Osmanlı’nın yıkılışının ardından Trakya’ya kadar geri çekilmiş olmamıza rağmen Avrupa ile ilişkilerimizi hep sürdürdük. İkinci Dünya Savaşı’nda büyük insan veren Avrupa ülkelerinin iş gücünü karşılamak üzere bu defa gurbetçi olarak Avrupa yollarına düştük. 65 yılı aşkın bir süre geçti. Çalışmak için gidenlerin yanında ülkemizde darbeler ve baskılar sebebiyle de Avrupa’ya ayrıca bir yöneliş oldu.Elbette gelenler oldu ama önemli bir kısmı da Avrupa’ya yerleşti. Onun için bu kıtada yaşanan kardeşlerimize gurbetçi değil Avrupalı diyoruz.

FORMÜLLERİMİZ VAR:

Son iki asırda çok büyük kayıplar verdik. Buna rağmen geride kalanlar dahi başlı başına büyük bir hazinedir. Bir bölümünü de sizlerin oluşturduğu bu hazineyi gözümüz gibi korumakta kararlıyız. Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın. “Almam” demeyin, alın. Veriyorlarsa alın. Çifte vatandaşlığa izin veren ülkeler de zaten bir sorun yok. Bu konuda farklı uygulaması olan ülkeler için mavi kart başta olmak üzere, Türkiye’deki haklarınızı hiçbir kayıp olmadan kullanabileceğiniz formüller geliştirdik.

ÖDEMELER BAŞKONSOLOSTUKTA: Bazı müjdeleri paylaşmak istiyorum. Hafta sonu okulları ile çocuklarımızın ana dilleri Türkçeyi ve kültürümüzü öğrenmelerini teşvik edeceğiz. Diasporadaki gençlere ayrılan üniversitelerdeki kontenjanları iki katına çıkartıyoruz. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın kamu hizmetlerini basitleştirmeye yönelik atacağımız adımlar... Vatandaşlarımız konsolosluk işlemleriyle ilgili ödemeleri banka kartıyla başkonsoloslukta ödeyebilecekler. Bankayı aradan çıkartarak vatandaşlarımızın gereksiz komisyon ödemesine gerek kalmayacak.

BOŞANMA HİZMETİ: Boşanma kararlarının başka bir yere ihtiyaç kalmaksızın başkonsolosluklarda yapılabilecek. Türkiye’de tekrar dava açıp, yıllarca bekleme ve binlerce avro harcanmaya gerek kalmayacak.

DÖVİZLE ASKERLİĞE ÇÖZÜM:

Döviz ile askerliği 6 bin eurodan bin euroya düşürmekle kalmadık. 38 yaşını aşmış ancak dövizle askerliğe başvurmamış kişilerin sorunlarını da yakında çözüyoruz.

AVRUPALI YEREL MEDYAYA BİK GELİYOR:

Farklı kurumlarımız tarafından yürütülen hizmetlerin koordinasyonunu çok daha etkin hale getirmek için, yurt dışı vatandaşlar koordinasyon kurulu tesis ediyoruz. Yurt dışındaki Türkçe yerel medyayı güçlendirmek için, Basın İlan Kurumu’nun ilan ve reklam verebilmesinin önünü açacağız.

YURTDIŞINDAN EMEKLİLER:

TRT Türk, yeniden yapılandırılarak yurt dışındaki vatandaşlarımıza daha geniş hizmet sunacak. Bir başka önemli müjdemiz, yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın ülkemizde yarı zamanlı çalışabilmesi konusudur. Seçimlerin hemen ardından bu konuda beklediğiniz adımları atmaya başlıyoruz.

O HAİNLERİN YERİNİ ALIN: Bugün Avrupa’daki pek çok Parlamento’da Türklerin temsicisi olanlar malesef bize en büyük ihaneti yapanlardır. Sizlerden benim ricam, yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. O parlamentolarda ülkemize hainlik edenler değil sizler yer almalısınız. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN