Korkusuz

Meclis’e cinsiyet kotası gelmeli

CHP Lideri, Ankara'da kadın muhtarlara seslendi: Parlamentoda kadın milletvekili sayısının çok az olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Cinsiyet kotası şart. Buna ‘Hayır’ diyen partilere ilk seçimde oy vermeyin” dedi.

Meclis’e cinsiyet kotası gelmeli
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları’nın Ankara’da düzenlediği Kadın Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Zübeyde Hanım Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya çok sayıda kadın muhtarın yanı sıra CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka katıldı.

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede nüfusun yarısı kadın ama TBMM’de kadın milletvekili sayısı çok az. Bir cinsiyet kotasının getirilmesi lazım. Bizim tüzüğümüzde cinsiyet kotası yüzde 33, ayrıca yüzde 20 de gençlik kotası var. Bunun parlamentoya da yansıması lazım. Kanun teklifini hazırladık. Kadın haklarını savunduğunu iddia eden partiler bu yasal düzenlemeye hayır diyorlarsa; siz de onlara ilk seçimde hayır oyu verin. Kadının gücünü gösterin” diye konuştu.

Muhtarlık kanununa ihtiyaç olduğunu belirten CHP lideri, şunları söyledi; “Muhtarlarda da birleşik oy pusulası olması lazım. Küçük kağıtlara yazılıyor. Rakip muhtar birisi varsa bütün kağıtları toplayıp cebine koyuyor. Giden kişi de muhtara oy veremiyor. Şimdi buna ben itiraz ediyorum, siz de itiraz edin.”

Ceren KOLUMAN/KORKUSUZ