TRT'den büyük skandal: CHP'li vekil konuşurken yayını kestiler

TRT'den büyük skandal: CHP'li vekil konuşurken yayını kestiler

İç tüzük değişikliği görüşmelerinin olduğu Meclis'te, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in konuşma yaptığı sırada TRT Web TV yayını kesti. Özgür Özel, Meclis'in susturulmasını siyah örtü örterek protesto etti. Özel'in konuşmasını CHP'li vekil Ali Şeker kayda aldı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu’nda iç tüzük değişikliğini kürsüye siyah bir örtü örterek protesto etti.

Özel kürsüyü siyah örtü ile kapatırken Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, örtünün mikrofonu kapatmaması uyarısında bulundu, “Muhalefetin sesini kısmayalım” dedi.

İşte Özgür Özel'in konuşması:

“Milletvekili olduğumuz gün büyük heyecanla geliriz. Bu kürsünün hakkını vermek isteriz. Bir milletvekili için en üzüntü verici olan, demokrasiye ve Meclis tarihine kara bir lekenin sürüldüğü bu kürsünün üzerine siyah bir örtünün geçirildiği böyle bir teklifin üzerine söz almaktır. Bu siyah örtü belki birazdan fiziken kaldırılacaktır, ama gerçek anlamda ancak biz iktidar olup bu değişiklikleri geri alan teklife imza attığımızda kaldırılmış olacaktır. Milletvekilinin ifade hürriyetini alıyorsunuz. Dışarıda suç olmayanı içeride suç yapan ilk parlamento sizsiniz. İki cümleyle bu Meclis’i 250 yıl geriye götürüyorsunuz. Bu içtüzüğü istediğiniz gibi değiştirin, biz muhalefetsek o deve o iğne deliğinden geçer. Ya deveyi küçültürüz, ya deliği büyültürüz” dedi. 

TRT'den 'teknik arıza'yı gerekçe gösterdi

TRT TRT'den yapılan açıklamada,"Sunucumuzdaki teknik bir arıza sebebiyle TRT Resmi Web Sitesi geçici olarak servis dışıdır. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz. İlginize ve sabrınıza teşekkürler" denildi.

Grup Bşk.vekilimiz @eczozgurozel, İçtüzük teklif. geneli üzerine konuşuyor: Bu İçtüzükle kürsüye siyah örtü örtülmüş, kara leke sürülmüştür. pic.twitter.com/8VFOeO1BsN

— Dr.Sibel ÖZDEMİR (@dr_sozdemir) 24 Temmuz 2017