• Reklam
  • Reklam
Reklam

"BU SEBEPTEN BİR İŞÇİ İŞTEN ÇIKARTILDI"

"BU SEBEPTEN BİR İŞÇİ İŞTEN ÇIKARTILDI"

Editor: Turgutlu Manşet
31 Mart 2020 - 17:34 - Güncelleme: 31 Mart 2020 - 17:43

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Turgutlu'da yaşanan ve bir işçinin işten çıkarıldığı olayla ilgili bir açıklama yaptı.
Turgutlu'dan işçi çalıştıran özel bir firmanın %50 doluluk oranı kuralına uymadığını ve bunu sosyal medyadan duyuran işçisini işten çıkardığını belirten CHP'li Başevirgen açıklamasında; "Hükümet tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan ve uygulanması zorunlu olan tedbirlere ne yazık ki özel sektör işverenleri uymamakta ısrar ediyor.
Bir örneğini Manisa'mızın Turgutlu ilçesinde yaşadığımız ve koşullara uygun olmayan işçi servisi taşımacılığında göz ardı edilen önlemleri, işçi ve çalışan servislerinde de sosyal mesafe kuralına ve en fazla yüzde 50 doluluk oranı kuralına uyulmadığını sosyal medya hesabından paylaşarak duyuran bir çalışan, performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işinden çıkartıldı. Bilmediğimiz belki de yüzlerce örnekten biri bu olay.
Evde kal çağrısına uyamayarak sağlıklarını ve ailelerini riske atıp mecburen çalışmak zorunda olan işçilerimizin tek istediği, hiç olmazsa sağlıklı koşullarda işlerine gidebilmek. Bu koşulları sağlamak ise işverenin sorumluluğunda. Yetkililer etkin denetim görevini layığı ile yapmadığı sürece işverenler de bu boşluğu kullanarak sağlıksız koşullarda işçi çalıştıracak ve işçi kıyımına devam edecektir. İşçi kıyımı yapmayın, sağlık tedbirlerini alın." Dedi.