Meclis güçsüzleşirse sokaklar güçlenir

Meclis güçsüzleşirse sokaklar güçlenir

SAADET PARTİSİ KIRIKKALE İL BAŞKANI FARUK VURGUN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

SAADET PARTİSİ KIRIKKALE İL BAŞKANI FARUK VURGUN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Meclis güçsüzleşirse sokaklar güçlenir

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, haftalık basın açıklamasında gündemle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vurgun, parti il binasında düzenlenen basın açıklamasına İslam Âleminin Kadir Gecesini kutlayarak başladı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEMOKRATİK BİR TERCİHTİR

Vurgun, CHP lideri Kılıçdaroğlu´nun ?Adalet Yürüyüşü´nü Saadet Partisi olarak demokratik bir tercih olarak gördüklerinin altını çizerek, şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi. Saadet Partisi İl Başkanı Vurgun, ?Bizce bu yürüyüş başkanlık sistemi tartışmalarıyla birlikte itibarsızlaştırılmış bir Meclis´in sonucudur. Saadet Partisi olarak referandumda dedik ki başkanlık sisteminde güçlü bir Meclis olmazsa olmaz şarttır. İşte siz Meclis´i güçsüzleştirip, itibarsızlaştırırsanız sonuç bu olur. Meclis´te sesini duyuramayanlar çareyi sokakta, yolda, farklı yerlerde aramaya başlarlar? diye konuştu.

ADALET SARSILIRSA DEVLET SARSILIR

Son dönemde yaşananların ülke ve hukuk adına endişe verici olduğunu ifade eden Vurgun, hukuk karşısında herkesin eşittir. Herhangi bir suç işlenmişse hukuk kuralları içerisinde hesabının sorulmasının gerektiğini kaydetti. Asıl mesele adaletin nasıl tecelli ettiğidir. Hukukun hangi ölçülere, hangi kriterlere göre işlediğidir. Eğer verilen kararlar millet vicdanında karşılık bulmuyorsa, adalet konusunda şüpheye neden oluyorsa ortada bir sorun var demektir. Bir ülkede, hukuka, adalete olan güven kalkarsa devlete olan güven ortadan kalkar. İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olabilmektir? diye konuştu.

ŞİDDETE YÖNELİK OLMADIĞI SÜRECE OLUMLU BİR ADIMDIR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun ?Adalet Yürüyüşü´nü Saadet Partisi olarak demokratik bir tercih olarak gördüklerinin altını çizen Vurgun, konuşmasına şöyle devam etti: ?Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece de olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ancak bu yürüyüş bahane edilerek toplumda yeni çatlaklar oluşmaması için herkesin azami özen göstermesi gerekiyor. Bakın, Türkiye hem içeride hem de dışarıda oldukça hassas bir süreçten geçmektedir. Biz bu süreçte ülkemiz için en büyük tehdidin, en büyük tehlikenin kutuplaşma olduğunu söylüyoruz. İktidarından muhalefetine, hâkiminden savcısına, gazetecisinden, akademisyenine hepimiz bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Halkımız arasında yeni çatlakların oluşmasına neden olacak her türlü üslup ve tavırdan özenle kaçınmalıyız. Tabii en özenli olması gereken kurumda siyaset kurumudur. Kimse unutmasın ki devletler lütuflarla değil kurallarla yönetilir. Bu kurallarda yasalardır, kanunlardır. Yasaların yerine lütufların geçerli olmaya başladığı bir ülkede keyfilik kaçınılmaz olur. Bu da doğru değildir.?

İNŞALLAH UYARILAR DİKKATE ALINIR

Adalet Yürüyüşü´nü demokratik tercih olarak değerlendikleri için bazı trollerin kendilerini CHP´nin yanında olmakla suçlayacaklarını da sözlerine ekleyen Vurgun, ?Hayır. Biz ne CHP´nin ne AKP´nin sadece adaletin yanındayız. Hak ne diyorsa, hukuk ne diyorsa onu söyleriz. Bizce bu yürüyüş Başkanlık sistemi tartışmalarıyla birlikte itibarsızlaştırılmış bir Meclis´in sonucudur. Saadet Partisi olarak referandum da dedik ki; başkanlık sisteminde güçlü bir meclis olmazsa olmaz şarttır. İşte siz Meclis´i güçsüzleştirip, itibarsızlaştırırsanız sonuç bu olur. Meclis´te sesini duyuramayanlar çareyi sokakta, yolda farklı yerlerde aramaya başlarlar. Açık söylüyorum, bu bir işarettir. Bu bir ipucudur. İnşallah bu uyarılarımız dikkate alınır ve başkanlık sisteminde yapılan hatalar uyum yasalarında yapılmaz. Yoksa Allah korusun yarın daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız