Meclis Başkanı Yıldırım: Zor zamandan geçiyoruz!

Meclis Başkanı Yıldırım: Zor zamandan geçiyoruz!

10. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ABD'nin uyguladığı yaptırımlara ilişkin olarak, "Türkiye siyasi hesaplarla yapılan ekonomik dayatmalara kapalıdır. Sistematik bir saldırı altındayız. Zor bir zamandan geçiyoruz. Parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içerisinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum" dedi.

Yıldırım, 10. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye'de bulunan büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde kahvaltıda bir araya geldi. Yıldırım, "Dünyanın doğusundan batısına bütün dost ve müttefikler, NATO müttefikleri, bu keyfilik bu aymazlık karşısında sesini daha da yükseltmelidir" ifadesini kullandı.

Yıldırım, "Bu yaşananlar açıkça gösteriyor ki Türkiye'ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir" diye konuştu. 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Sistematik bir saldırı altındayız.

Türkiye siyasi hesaplarla yapılan ekonomik dayatmalara kapalıdır. Dost, hasım herkes bunu böyle bilmelidir. Zor bir zamandan geçiyoruz. Türkiye bu krizden başarıyla çıkacaktır.

Hoyratça baskıların ötesini görecek basirete sahibiz; sistematik bir saldırı altındayız.

Gazi Meclis olarak hükümetimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi, parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içerisinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum

Bu yaşananlar açıkça gösteriyor ki Türkiye'ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir. 

Dünyanın doğusundan batısına bütün dost ve müttefikler, NATO müttefikleri, bu keyfilik bu aymazlık karşısında sesini daha da yükseltmelidir. 

Paralementer demokrasi, parlamenter diplomasi büyük ülkelerin etkin kullandığı önemli bir dış politka aracı haline gelmiştir. 

Tüm siyasi partilerimizin gereken desteği vereceğinden eminiz. 

Zor bir dönemden geçiyoruz. Farklı yerlerde farklı terör örgütleriyle yoğun bir mücadele içerisindeyiz.