MEB'den ücretli öğretmenlerin prim gün sayıları için 2. açıklama

MEB, sözleşmeli öğretmenliğe başvuracak ücretli öğretmenler için açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Haziran 2018 13:26, Son Güncelleme : 21 Haziran 2018 13:36
MEB'den ücretli öğretmenlerin prim gün sayıları için 2. açıklama

MEB, sözleşmeli öğretmenliğe başvuracak ücretli öğretmenlerin prim gün sayılarındaki sorunlar nedeniyle 12 Haziran'da açıklama yapmıştı. Tıklayınız.

Bu açıklamada, 2010 yılında BÜMKO Genel Müdürlüğünün verdiği görüşe göre hareket edilmesi istenmişti.

Ancak bu açıklamada yine kafi gelmemiş ve uygulama farklılıkları devam etmişti.

Memurlar.net sitesinde, 18 Haziran'da yayımlanan haberde, ücretli öğretmenliğin uzman ve usta öğreticilikten farklı olduğu ve ücretli öğretmenlerin prim ödeme gün sayılarının bir takvim ayındaki ek ders saati sayısının, bir günlük çalışma süresi olan 7,5 saate bölünmesiyle belirlenmesi gerektiğini ifade eden bir açıklama yer almıştı. Tıklayınız.

MEB, başvuruların sona ereceği 22 Haziran öncesinde ikinci bir açıklama daha yaptı ve bu kez net olarak, ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sigorta prim ödeme gün sayılarının hesabında, ibraz ettikleri belgelerdeki günlerin esas alınmasını istedi

İŞTE MEB İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI

Bakanlığımıza Bağlı Resmi Eğitim Kurumlarında Ek Ders Ücreti Karşılığında Görev Yapanların Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları ile ilgili Açıklama

Sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunacak adaylardan Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sigorta prim ödeme gün sayılarının hesabında, ibraz ettikleri belgelerdeki günler esas alınacaktır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber