Öğretmen

MEB, Öğretmen Atamaları Konusunda Bu Soruları Cevaplamalıdır?

Mevcut tablo itibariyle öğretmen adaylarının MEB’den cevap aradığı soruları Kamupersoneli.net olarak yetkililere biz sormak istiyoruz.

SORU 1: Ekim döneminde yapılan atamalarda (ilk atama ve dershane öğretmenlerinin atanması) boş kalan ve çeşitli sebeplerle boşalan kadrolara mevcut mülakat puanı üstünlüğüne göre tercih alınıp atamalar yapılacak mıdır?

SORU 2: Maliye’nin onay verdiği atama kontenjanlarını Şubat ve Ağustos olarak nasıl kullanacaksınız? Verilen kontenjan sayısını iki eşit parçaya mı böleceksiniz yoksa Şubat döneminde daha az mı öğretmen atayacaksınız?

SORU 3: Maliye’nin 60 bin üzerinden bir kontenjan dağılımı yapacağı düşünüldüğünde MEB’e beklenenden daha az kadro verilmesi durumunda ek kadro talebiniz olacak mıdır, yoksa 2017 yılı için öğretmen atamalarında da kısıtlama olacak mıdır?

SORU 4: Şubat dönemi atamalarından önce atama yönetmeliğini değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Atamalarda KPSS puanının veya mülakat puanının etkisiyle ilgili gündeminizde değişiklik var mı? 3 katı kadar adayı tekrar mülakata aldığınızda aynı kişileri mülakata almış olmayacak mısınız, Eylül döneminde mülakatta 60 puan altında alanların başvurusunu tekrardan kabul edecek misiniz?

SORU 5: 2016 KPSS’ye giren öğretmen adayları atama yönünden kötü günler geçirmektedirler, darbe girişimi ve OHAL, sözleşmeli ve mülakatla atama 2016 KPSS’ye girenleri etkiledi. Öğretmen adaylarının atama mücadelelerini takip ediyor musunuz? Sıkıntılarını uzaktan da olsa biliyor musunuz? Öğretmen adaylarını mutlu edecek sayıda Şubat dönemi için atama müjdesi verecek misiniz?

****Kamupersoneli.net olarak öğretmen atamaları konusunda MEB yetkililerine sesleniyoruz. Öğretmen adayları yukarıdaki soruların cevaplarını merakla aynı zamanda kaygıyla beklemektedir. Öğretmen atama takvimi ve sayısı on binlerce öğretmen adayının kaderini etkiyecektir. Bu yüzden yukarıdaki soruların tez zamanda cevap bulması dileklerimizle soruları MEB yetkililerine arz ediyoruz.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – Özel Haber

Bir Yorum

  1. şuna bak şubat ayı geldi okullar tatil olacak halen ses seda yok neyi bekliyorsunuz

  2. Bizde dersane öğretmenleri gibi kadro istiyoruz.15 yıldır ucretli olarak çalışan biri olarak bunu hakediyoruz. Ayrım yapılmasın lütfen

  3. KPSS ve ÖABT'ye girmeden atanmak kul hakkı yemek değilmidir.Sınav herkese açık sınavsız atananlar,dünyada da ahirettede iki eilimz yakanızdadır. Sınava gir öyle atan.300 Bin öğretmen adayının hakkını gasbetmiş olmuyormusunuz. Hiç
    Allahtan korkmuyormusunuz.

  4. Şubatta açıktan atama olacak mı? subat alımlarında, öğretmenlikten ayrılmak zorunda kalıp tekrar donmek isteyen tecrübeli öğretmenler unutulmamalıdır.

  5. mv ceyhun ırgıl malıye bakanına sormus subatta atama planlarının olmadıgını soylemıs ocagın ortaında bunu soyluyorlar ne gunahı vardı bu kadar ınsanın

  6. Bizleri de unutmayın madem dershanecileri atayacaksınız bizi de atayın biz de bu ülkenin evlatlarıyız çevre dersine girmemiz gerek

  7. 46bin olduk, efkarla dolduk. İkibin hakkimiz.

  8. Ağustosta atama olmayacak bunu bakan defalarcasoylesi neden hala bu konu dillediriliyor? İsmet yılmaz: atanlar bundan sonra ŞUBATTA olacaktır!

  9. Lisenin her kademesinde ders saati en fazla olan brans,secmeli ders de var. Ama neden en cok mezunu da edebiyat vermisken neden az alim bu branstan yapilmakta?