MEB Öğretmen Atamaları Duyurusunu ve Kontenjan Dağılımını Açıkladı

MEB Öğretmen Atamaları Duyurusunu ve Kontenjan Dağılımını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adaylarının merakla beklediği atama duyurusunu yayımladı. Öğretmen atamalarında kontenjan dağılımı da belli oldu.

Öğretmen adaylarının meraklı bekleyişi nihayet sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması için; atama duyusunu ve kontenjan dağılımını açıkladı.

Kontenjan dağılımında ilk incelemelerimize göre en çok kontenjan yine her atamada olduğu gibi bir kaç branşa ayrıldı. Atamalarda şanslı olacak branşlar ise şunlar: Sınıf Öğretmenliği, ...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda 20 bin öğretmen ataması yapılacağını ve atama duyurusunun içinde bulunduğumuz haftada yapılacağını ifade etmişti.

Hafta başından beri öğretmen adayları merakla duyurunun yapılmasını ve kontenjan dağılımının açıklanmasını bekliyorlardı. Bakanlık 17 Şubat 2017 günü atama duyurusunu yaptı. 20 bin öğretmen ataması için atama süreci böylelikle başlamış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre öğretmen atamalarında uygulanacak takvim şöyle:

TARİH

Öğretmen Atamalarında Ön Başvuruların Alınması

15/03/2017

21/03/2017

Mülakat Yerleri ve Tarihinin Belirlenmesi

27/03/2017

Mülakat Sınavlarının Yapılması

03/04/2017

13/05/2017

Yukarıda belirttiğimiz gibi öğretmen atamaları belirtilen tarihler içerisinde gerçekleştirilecek.

Öğretmen atamalarında geçtiğimiz atamada olduğu gibi mülakat uygulanacak ve atamalar sözlü sınav ile sözleşmeli olarak yapılacak. Yapılacak olan atamalarda, sınava girecek adaylara başarılar diliyoruz.

Öğretmen atamalarıyla ilgili tüm detaylar atama duyurusunun içerisinde yer almaktadır. Duyuruya bakarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

MEB Öğretmen Atamaları Duyurusunu ve Kontenjan Dağılımını AçıkladıMEB Öğretmen Atamaları Duyurusunu ve Kontenjan Dağılımını AçıkladıMEB Öğretmen Atamaları Duyurusunu ve Kontenjan Dağılımını Açıkladı

ATAMA DUYURUSU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.