Eğitim

MEB Müsteşarı Tekin Açıkladı: Öğrenci İstemediği Liseye Gitmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin liselere geçiş hakkında NTV’de çeşitli açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin okulların yüzde 90’ının sınavsız hale getirildiğini, bütün illerde her kategoride okul olması için çaba gösterdiklerini ifade etti. 

Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

3 GRUP LİSE BULUNUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamalarında bazı illerde Anadolu liselerinin olmadığını ifade edenlerin olduğunu Bakanlık bünyesinde 3 grup lisesinin olduğunu belirtti. Ayrıca MEB Müsteşarı Tekin bu okulların Meslek liseleri, İmam Hatip liseleri, genel orta öğretim kurumları olduğunu ve son 3 yılda yapılan TEOG’da öğrencilerin nereleri tercih ettiklerine bakıldığını yüzde 10 okul kontenjanını öğrenci tercihlerine göre belirlediklerini ifade etti.

Ayrıca MEB Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamalarının devamında öğrencilerin yüzde 62’sinin genel orta öğretim kurumlarını tercih ettiğini ancak bu sınav merkezi sınav olduğu için biz bütün bu işlemi yaparken farklı program uygulayan okulların baz alındığını bir ilde fen ve sosyal bilimler lisesi varsa ve yüzde 62’lik yüzde tuttuysa ekstra Anadolu lisesi koyulmadığını ifade etti.

HERKES EVİNİN YAKININDAKİ OKULACA GİDECEK

Ayrıca Yusuf Tekin tercih bölgelerinin Haziran ayında belli olacağını herkesin evinin yakınındaki okulların önceleneceğini ve hiçbir öğrenciyi istemediği okul türüne göndermeyeceklerini belirtti. Tercih edilen okul türüne göre yerleştirme yapılacağını belirten Yusuf Tekin, öğrencilerin aynı okul türünden beş tercih yapabileceklerini belirtti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA