McCain'den Suriye'ye gizli ziyaret!

Hafta başında Ankara'yı ziyaret eden ABD'li senatör McCain'in, Türkiye'ye gelmeden önce Suriye'nin kuzeyine gittiği ortaya çıktı.

McCain'den Suriye'ye gizli ziyaret!
McCain'den Suriye'ye gizli ziyaret!
GİRİŞ 23.02.2017 08:40 GÜNCELLEME 23.02.2017 08:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain'in, hafta başında başkent Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeden önce Suriye'nin kuzeyine ziyarette bulunduğu açıklandı.

Arizona Senatörü McCain'in sözcüsü, senatörün Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDF) destek veren ABD askerleriyle görüştüğünü söyledi.

Sözcü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Senatör McCain bu hafta Suriye'nin kuzeyinde konuşlu ABD güçleri ile DAEŞ karşıtı operasyonları ve Rakka'nın alınmasına ilişkin operasyonları görüşmek için Suriye'nin kuzeyine seyahat etti.

Senatör McCain'in ziyareti, Irak ve Suriye'deki dinamik durumu değerlendirmek açısından önemli bir fırsattı. Başkan Trump, ABD'nin DAEŞ'i yenme strateji ve planlarını haklı olarak gözden geçirme talimatı verdi. Senatör McCain, DAEŞ'i kalıcı bir yenilgiye uğratma konusundaki yaklaşımlarımızı en uygun bir duruma getirme konusunda yönetim ve askeri liderlerle çalışmayı dört gözle beklemektedir."

Ancak Amerikan medyasında ziyaretin bir başka ayağına dikkat çekiliyor. Wall Street Journal gazetesi, McCain'in 2015 yılında DAEŞ'den kurtarılan Kobani'ye gittiğini ve orada YPG liderleriyle görüştüğünü yazdı.

ABD Savunma Bakanlığı-Pentagon verilerine göre, Rakka operasyonunda 500 kadar Amerikan askeri bulunuyor.

YORUMLAR 19
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    o raya yerlsetirilmis olan abd askerleri DEAS e karsi bir mucadele icin mi yoksa burada abd askeri var Türkler saldirmasin diye ypg pkk ya kalakn icin mi orada deas icin se neden tek kursun atmiyorlar neden öso ve tsk ile birlikte hareket edilmiyor demkki PKK ya kalkan olusturma amacli yerlsetirilmis abd askerleri TÜRKIYE bunlara güvenerek RAKKA ya giderse sonuc vahim olur MENBICE vurarak baslamaliyiz
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    bu coniler çok sahtekar. kahrolsun coniler.
    Cevapla
  • Mehmet Bursa 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Amerika hiç keşfedilmeseydi.Amerikayı keşfe gittiler Kızılderilileri katlettiler, kan kusturdular. Amerikayı keşfettiler oradan dünyayaı katletmeye dünyaya kan kusturma ya devam ediyorlar. Heriflerin genlerinde var....
    Cevapla
  • DES 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin başına kim gelirse gelsin Türkiyeyi bölme planları devam eder. Savaş lobileri ve pentogon Türkiyenin yanında yer almaz ve aldırmaz ne söylerlerse. İnanmayın bunlar yalancı Müslümanların yacılar la işi olmaz.
    Cevapla
  • Rıfkı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu keferelere güven olur mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler