MAZLUM NURLU ‘TAŞIMALI KRİZİNİ’ TBMM’YE TAŞIDI

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.09.2016 - 09:05, Güncelleme: 22.09.2016 - 09:05
 

MAZLUM NURLU ‘TAŞIMALI KRİZİNİ’ TBMM’YE TAŞIDI

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu Pazartesi gününden beri Manisa’da yaşanan, taşımalı eğitim kapsamı dışında bırakılan mahallelerdeki öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle, TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Mazlum Nurlu önergesinde; Mağduriyetlerin giderilmesi için hangi tedbirleri alacağını ve öğrencilere servis gönderilip gönderilmeyeceğini sordu.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle  TBMM’ye soru önergesi veren Mazlum Nurlu önergesinde; Mağduriyetlerin giderilmesi için hangi tedbirleri alacağını ve öğrencilere servis gönderilip gönderilmeyeceğini sordu. Mazlum Nurlu önergesinde şu ifadelere yer verdi. “Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünce merkez ve ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan bazı köylerde öğrenci servis araçlarının iptal edilmesi ile öğrenciler ve veliler mağdur olmuşlardır. Gerekçe olarak büyükşehir olan Manisa’da belediye otobüsü giden yerlerde taşımalı eğitimden vazgeçilerek, bu köylerin ihale kapsamına çıkarılması gösterilmiştir. Manisa merkeze 50 km uzaklıktaki Yuntdağı köylerinde 80, Saruhanlı ilçemize bağlı Çakmaklı ve Kepekli köylerinde ise 40 öğrenci belediye otobüsü ile okula gitmeye zorlanmaktadır. Merkezde ve diğer ilçelerde bu sayı çok daha fazladır.  Ayrıca bu öğrencilere yemek verilmediği için beslenme ihtiyaçları da karşılanmamaktadır. Bu nedenle veliler küçük çocuklarını okula göndermemekte veya uygun olmayan koşullarda okula götürmektedirler. Okula başlama yaşını 5’e indiren Hükümetin şimdide bu çocukların otobüsle- dolmuşla  okula gitsinler demesi kadar mantıksız bir karar almasını anlamak mümkün değildir. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü taşıma ve yemek sorununun çözümüne ilişkin hiçbir adım atmamış ve öğrencileri adeta yüzüstü bırakmıştır.   Velileri ek bir maddi yükün altına sokan bu uygulama yüzünden ailelerin çocuklarını okula göndermeyeceklerine dair haberler yer almaktadır. Büyük tepkiye neden olan bu uygulamadan vazgeçilmesi konusunda velilerden çok sayıda şikayet gelmektedir. Bunlara göre; 1-      Manisa ilinde taşımalı eğitim kapsamı dışına çıkarılarak öğrenci servisleri iptal edilen mahalle sayısı ne kadardır? Bu mahallelerin isimleri nedir?  2-      Bu uygulamadan zarar gören öğrenci sayısı nedir? 3-      Bu kararlar alınırken 5 yaşında okula başlayan çocukların durumu neden dikkate alınmamıştır? 4-      Mağduriyetlerin giderilmesi için hangi tedbirleri alacaksınız? 5-      Bu mahalle ve köyler yeniden taşımalı eğitim kapsamına alınarak öğrenciler için servis gönderilecek midir?”  
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu Pazartesi gününden beri Manisa’da yaşanan, taşımalı eğitim kapsamı dışında bırakılan mahallelerdeki öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle, TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Mazlum Nurlu önergesinde; Mağduriyetlerin giderilmesi için hangi tedbirleri alacağını ve öğrencilere servis gönderilip gönderilmeyeceğini sordu.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle  TBMM’ye soru önergesi veren Mazlum Nurlu önergesinde; Mağduriyetlerin giderilmesi için hangi tedbirleri alacağını ve öğrencilere servis gönderilip gönderilmeyeceğini sordu.
Mazlum Nurlu önergesinde şu ifadelere yer verdi. “Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünce merkez ve ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan bazı köylerde öğrenci servis araçlarının iptal edilmesi ile öğrenciler ve veliler mağdur olmuşlardır. Gerekçe olarak büyükşehir olan Manisa’da belediye otobüsü giden yerlerde taşımalı eğitimden vazgeçilerek, bu köylerin ihale kapsamına çıkarılması gösterilmiştir. Manisa merkeze 50 km uzaklıktaki Yuntdağı köylerinde 80, Saruhanlı ilçemize bağlı Çakmaklı ve Kepekli köylerinde ise 40 öğrenci belediye otobüsü ile okula gitmeye zorlanmaktadır. Merkezde ve diğer ilçelerde bu sayı çok daha fazladır.  Ayrıca bu öğrencilere yemek verilmediği için beslenme ihtiyaçları da karşılanmamaktadır. Bu nedenle veliler küçük çocuklarını okula göndermemekte veya uygun olmayan koşullarda okula götürmektedirler. Okula başlama yaşını 5’e indiren Hükümetin şimdide bu çocukların otobüsle- dolmuşla  okula gitsinler demesi kadar mantıksız bir karar almasını anlamak mümkün değildir. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü taşıma ve yemek sorununun çözümüne ilişkin hiçbir adım atmamış ve öğrencileri adeta yüzüstü bırakmıştır.   Velileri ek bir maddi yükün altına sokan bu uygulama yüzünden ailelerin çocuklarını okula göndermeyeceklerine dair haberler yer almaktadır. Büyük tepkiye neden olan bu uygulamadan vazgeçilmesi konusunda velilerden çok sayıda şikayet gelmektedir.
Bunlara göre;

1-      Manisa ilinde taşımalı eğitim kapsamı dışına çıkarılarak öğrenci servisleri iptal edilen mahalle sayısı ne kadardır? Bu mahallelerin isimleri nedir?

 2-      Bu uygulamadan zarar gören öğrenci sayısı nedir?

3-      Bu kararlar alınırken 5 yaşında okula başlayan çocukların durumu neden dikkate alınmamıştır?

4-      Mağduriyetlerin giderilmesi için hangi tedbirleri alacaksınız?

5-      Bu mahalle ve köyler yeniden taşımalı eğitim kapsamına alınarak öğrenciler için servis gönderilecek midir?”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.