Dolar 32,5875
Euro 34,8655
Altın 2.496,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop Tarihi Cezaevinin restorasyonunun 2019 yılı bitmeden başlayacağını söyledi.

MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR
7 Ekim 2019 15:47

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop Tarihi Cezaevinin restorasyonunun 2019 yılı bitmeden başlayacağını söyledi. Maviş, cezaevi restarasyonu için Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde gerçekleştirdikleri girişimler sonucu AB Hibe Fonlarından 5 milyon euroluk bütçenin karşılandığını bildirdi.

Maviş, uzun zamandır çok yakından ve ısrarlı bir şekilde takip ettiği Sinop Cezaevi restarasyonunda son aşamaya gelindiğini söyledi. Maviş; Sinop Tarihi Cezaevi Restorasyonu’nun müşavirlik bileşeninin ilk aşama ihale değerlendirilmesinin tamamlandığını, yükümlülük şartlarını taşıyan 8 firmanın teklif vermeye hak kazandığını bildirdi. Söz konusu firmalar arasında kazanacak teklifin belirleneceği son aşama değerlendirmesinin bugünlerde başladığını, gerekli değerlendirmelerden sonra kısa süre içerisinde restorasyon işinin sözleşmeye bağlanacağını bildirdi.

Maviş, Projenin Restorasyon bileşeni için ihale ön duyurusunun yapıldığını, şartnamelerin Merkezi Finans ve İhale Birimince onaylanmasından sonra AB Türkiye Delegasyonu tarafından da incelenip kabul edildiğini ve 2019 yılının Kasım veya Aralık aylarında restorasyon uygulamasına başlanacağını müjdeledi.

İnşaat, restorasyon, müşavirlik, kültür, sanat, kültürel miras gibi hibe sözleşmesine bağlanacak olan teknik konuların Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde yürütüldüğünü ifade eden Maviş, tarihi cezaevinin AB hibe fonlarından restorasyonunun gerçekleşmesinde katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önceki dönem Kültür ve Turizm Bakanlarımız ve şuan ki Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere bakanlık bürokratlarına ve konunun takibinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR MAVİŞ: TARİHİ CEZAEVİ RESTARASYONU BAŞLIYOR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.