Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Maviş Hdp’ye Sert Cevap Verdi !

Maviş Hdp’ye Sert Cevap Verdi !
Aslan Özdemir
13 Temmuz 2019 09:11

MAVİŞ AYBÜKE ÖĞRETMENİ HATIRLATTI

Hayrettin Kaya

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü TBMM Genel Kurulunda AK Parti Grubu adına HDP Grup Önerisiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Eğitimdeki İyileştirmeler Konusunda Vicdanlı Olun

Maviş, HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki’nin “17 yıllık AK Parti döneminde eğitimde iyileşme sağlayacak bir tek adım atılmadı” şeklindeki iddiasına karşılık, bu sözleri Tiryaki’nin vicdanına yakıştıramadığını, AK Parti döneminde eğitimde iyileştirmeye dönük hiçbir adımın atılmadığını söylemenin, on yedi yıldır Türkiye’de yaşamıyor olmayı gerektirdiğini söyledi.

Eğitime, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Desteği Sağlandı

Maviş, on yedi yıllık iktidarları döneminde bütçeden en büyük payın her zaman eğitime ayrıldığını, derslik başına düşen öğrenci sayısı ile öğretmen başına düşen öğrenci sayısında, öğretmen sayısında,okulların fiziki koşullarında, eğitime erişimde ve daha bir çok konuda çok ciddi iyileştirmelerin sağlandığını sözlerine ekledi.

Samimiyseniz Terör Örgütüyle Aranıza Mesafe Koyun

Maviş, Doğu ve Güneydoğu’daki öğrencilerin Liselere Giriş Sınavındaki başarı seviyesi üzerinden AK Parti’ye yönelik haksız eleştiride bulunan önerge sahiplerinin, Doğu ve Güneydoğu’da Kürt çocuklarının geleceğini karartmak, çocukları terörün bir parçası haline getirmek isteyenlerle aralarına mesafe koymaları gerektiğini, mesafe koymayanların PKK terörünü kınamadıkça Kürt çocuklarının vebalini taşımaya devam edeceklerini ifade etti.

Önce Bu Soruları Cevaplayın

Maviş, Meclis Kürsüsünden HDP’lilere çok sert cevap verdi: “Siz bizim eğitim politikalarımızı eleştireceğinize dönüp şu soruları kendinize sorun. Okulda derslerine devam etmesi gereken çocukları dağa kaldıran terör örgütüne “Çocukları dağa çıkarmayın” dediniz mi?, Eğitimden başka hiçbir gayesi olmayan Aybüke Öğretmen ve şehit edilen 200’den fazla öğretmen için “Öğretmenleri öldürmeyin” dediniz mi? Biz derslik, okul yaparken yapılan okulları yıkanlara, yakanlara “Okulları yakmayın yıkmayın” dediniz mi? Ellerinde kitap taşıması gereken çocukların geleceği, kazılan çukurlarda karartılırken terör örgütüne “Çocukların geleceğini çukurlarda karartmayın”, “Çocukları okul sıralarından sokak çatışmalarına taşımayın” dediniz mi? Siz bizim eğitimdeki başarımızı sorgulayacağınıza önce kendi cürümlerinizden kendinizi hesaba çekin” dedi.

Eğitim Seferberliğimiz Daha da Hızlanarak Devam Edecek

Maviş, Türkiye’nin her bir karışını, her bir köşesini okullarla, öğretmenlerle, dersliklerle, kaliteli ve nitelikli eğitimle donatmak için bir seferberlik hâlinde çalıştıklarını, bu seferberliğin takdirini Milletimize bıraktığını, milletin de 17 yıldır bu takdiri seçimlerde yaptığını ifade ederek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.