Maşalacı, Yazar Mustafa Afacan'a yüklendi

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı Afacan'ın, beyanlarımızı okumadan, 'farklı bir ses çıkarma gayesi' ile köşe yazısı yazmış gibi göründüğünü söyledi.

  • 1662
Maşalacı, Yazar Mustafa Afacan'a yüklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "Geçtiğimiz gün son yıllarda ilimiz de özellikle KÖY-DES projeleri başta olmak üzere İGM ve İL ÖZEL İDARESİ arasındaki kısır çekişmenin, iktidar tarafından söz verilipte yapılmayan vaatleri içeren ve köy muhtarlarının artık muhatap bile bulamadığını ifade eden basın beyanatımla ilgili olarak ilimizin sevilen köşe yazarlarından, siyaset, sanat, spor, ticaret, çevre ve şehircilik, eğitim, sağlık alanlarında uzman olan sayın Mustafa Afacan, köşesine taşıdığı yazısında yazı manşetini 'İL EŞ BAŞKANLARI' olarak ifade etmiş ve yazısının devamında iftar yemeği, bayram ziyareti derken birbirlerinin gözünün içine bakar hale geldiler, dünyanın hiçbir yerinde böylesine birlik beraberlik görülmedi diyerek kendisinin de çok iyi bildiği ilin otopark sorununa yapılan çözüm önerisini İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle tıkamış ve ilin başka sorunu kalmadı mı demiştir.

Sayın Afacan'ın ifadelerinden basına verdiğim beyanatı okumadığını belirtmem gerekecek. Zira yazının tamamında iktidarın basiretsizliğinden, bürokrasinin sorumsuz tavırlarından bahsetmiş olduğumu yazımı okuyan herkes rahatlıkla anlayabilecektir. Saygıdeğer yazar, beyanlarımızı okumadan, 'farklı bir ses çıkarma gayesi' ile köşe yazısı yazmış gibi görünüyor.

Afacan'a göre şehirdeki tüm siyasi ve seçilmiş kişiler aynı tornadan çıkmış... Yazara göre belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, il başkanları sürekli kavga etmeli, hiçbir zaman birlikte hareket etmemeli...

Yine şehrimizin bazı sorunlarına karşı birlikte refleks göstermenin adı "eşbaşkanlık" olmuş, haberimiz yok.

Kendine has özelliğiyle köşe yazılarını ortaya koyan sayın basın mensubu arkadaşımıza EŞ BAŞKANLIK kavramının Latin Amerika Ülkelerinde kullanıldığını, sonra Almanya'nın Yeşiller Partisinin kullandığını ve Ülkemizde ise 2005 yılında ''Demokratik Toplum Partisi'' tarafından Mersin-Akdeniz belediyesinde oluşturulmuş olup, Kürdistan hayali kuran örs ve çekiç arasında dövülerek HDP tarafından da devamlılığı sağlanan bir kavram olduğunu hatırlatmak isterim.

Ayrıca sayın Afacan'a Dinimizde iftar yemeğinin Ramazan ayının sünnet ve geleneklerinden olup bayram ziyaretlerinin ise yine dinimizde Kur'an ve Sünnetin çok önem verdiği sıla-i rahmi icrâ olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum.

Evet ilimizin tabi ki bir sürü sorunu var. Biz de zaten kadrolarımızla muhalefet yetkimizi kullanarak birlikte şehrin kalkınması, milletimizin refah ve huzura erişmesi adına gördüğümüz eksiklikleri ve çözüm önerilerimizi sürekli olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Sayın Afacan okulların altına otopark yapılamayacağını belirtmiş. Burada arkadaşın sorduğu bir soruya cevap vermemiz gerekiyor; Evet sayın Afacan, Kastamonu Yunanistan'a bağlı değil, ancak şehrin içindeki tüm okulların bahçeleri hali hazırda otopark olarak kullanılmakta. Şehri birazcık adımlarsanız görebilirsiniz. Bakanlık genelgeleri diğer hususlarda olduğu gibi bu konuda da  bizim buralara pek uğramamış gibi görünüyor.

Şehri her gün adım adım gezen teşkilatlarımız şehirde gördüğü sorunları bizlerle paylaştığında çözüm önerileri bulmaya çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz.”