Maşalacı "Eğitim sistemimiz yap-boz tahtasına dönmüştür"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı "Deneme yanılma yöntemiyle devlet yönetilmez" dedi.

  • 936
Maşalacı &quotEğitim sistemimiz yap-boz tahtasına dönmüştür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "Dün sayın başbakan Şanlıurfa'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılışında yaptığı konuşmada eğitim sisteminin değişmesi ile ilgili olarak yok böyle bir şey tamamen asılsızdır, tezvirattır dedi ve arkasından TEOG sınavını kaldıracağız geçmişte TEOG'mu vardı dedi. Bizim amacımız öğrencilerimizin orta öğretime geçişte istedikleri yerleri tercih edebilmeleridir dedi.

Sayın Başbakan sanırım unuttu. Hatırlatırım ki 15 yıldır AKP hükumetleri döneminde değişen, sayısını da unuttuğumuz her milli eğitim bakanı yeni bir eğitim sistemi ortaya koymuş ve adı Milli olan eğitim sistemimiz tam bir karmaşa içerisinde yap-boz tahtasına dönmüştür. Acaba 15 yılda onca değişiklik yapılan milli eğitim sistemi hangi hükumet döneminde yapıldı? Sorumluluk sahiplerinin kendi iktidarları döneminde yapılan uygulamaları başka bir iktidar döneminde yapılmış gibi serzenişte bulunmalarını anlamakta güçlük çekiyoruz.

TEOG sınav sisteminin aradan 3 yıl geçtikten sonra hata olduğunu mu anlamışlar. Eğer öyleyse bu süre zarfında hak kazanamayan öğrencilerimizin durumunu kim nasıl izah edecek. Deneme yanılma yöntemiyle devlet yönetilmez. Unutulmamalıdır ki biz gibi gelişmekte olan ülkelerde, küresel güçler başta aile yapısı olmak üzere çocuklarımızın gelişimi ve eğitimi ve dini hassasiyeti kullanarak parçalamaya çalışmışlardır. O yüzden bir sistem değişikliği yapılacaksa tamamen 'yerli ve milli' köklü ve sağlam bir zemin üzerine oturtularak uygulamaya geçilmelidir. O zaman geleceğimizin teminatı olan yavrularımız ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaktır.

Bu vesileyle, yeni eğitim-öğretim yılının; önce öğrencilerimize, sonra öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."