“MARZİNC Kesinlikle Kirletici Bir Tesis Değil..”

“MARZİNC Kesinlikle Kirletici Bir Tesis Değil..”

Yayın: 16.09.2020 20:54
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı halde “BİR ŞEHİR EFSANESİ Haline gelen MARZİNC Karabük’ü kirletiyor, zehirliyor..” yolunda ki iddialar, yapılan  Denetim Komisyonu açıklamaları ile çöktü. MARZİNC Genel Müdürü Metin ALTAN’DA “Tesisimizin en küçük bir kirletici vasfı bulunmuyor. Bu konulara en ciddi dikkati gösteriyoruz.” Bilgilerini verdi. Denetim Komisyonu Üyesi Kazım Özcan ise “Ne bacalardan çıkan emisyon değerleri,ne su deşarjları en küçük bir sorun yaşatmıyor..” dedi.

Dün Marmara Geri Kazanım Tesisi toplantı salonunda Basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalar yapan MARZİNC Genel Müdürü Metin ALTAN ve Denetim Komisyonu Üyesi Kazım Özcan “Tesisin en küçük bir kirletici vasfı olmadığının..” altını çizen açıklamalar yaparak tesisin sürekli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de gözetiminde olduğunu belirttiler.

MARZİNC Genel Müdürü Metin ALTAN “Tesisimiz de üretimimiz devam ediyor.Üretim sırasında çıkan cüruf bazı çimento fabrikalarına veya bizim cürufumuzu hammadde olarak kullanan başka tesislere ve bertaraf tesislerine gönderiyoruz.Anlayacağınız cüruf sahamız tertemiz durumda..” anlamında bilgiler verdi.

MARZİNC Tesislerinin sürekli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile anılan Bakanlığın denetim ve gözetimi altında olduğunu da belirten Genel Müdür Metin ALTAN “Bu tür tesislerin içerisinde,Karabük MARZİNC Belki de Dünyanın en gelişmiş teknolojisini kullanan,en gelişmiş tesislerinin başında gelmektedir..” gibi iddialı bilgiler de verdi.

Öte yandan Karabük Belediyesi tarafından kurulan Denetim Komisyonu Üyesi Kazım Özcan ise “MARZİNC Baca emisyon değerlerinde bir sorun biz geldiğimizde de yoktu,şimdide yok.Belediyemiz aldığı önlemlerle cüruf olayına ve su deşarj olayının çözümünde çok etkili oldu.Şimdi baca emisyon değerleri ve su deşarj değerleri hem bizim hem de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün kesin denetimi altında.En küçük bir sıkıntılı durum ve bir sapma yok.Bu manada MARZİNÇ kesinlikle kirletici bir tesis değil..” yolunda bilgiler verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.