Haberler

Marketlere yeni düzenleme geliyor! Bazı sebze ve meyveler artık açıkta satılmayacak

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı meyve ve sebzelerin satışı ve taşınmasında yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre, bazı sebze ve meyveler seçilemeyecek, açık alanlarda satılamayacak.

Ticaret Bakanlığı, meyve ve sebzelerin ambalajlanma, depolama ve taşınmasına yönelik taslağı hazırladı, sektörün görüşüne açtı. Taslağın hayata geçmesiyle sebze ve meyvelerin bazıları açık alanlarda satılamayacak.

ZAYİATIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Düzenlemeyle birlikte tüketici sebze ve meyveleri seçemeyecek. Bu meyveler marketlerde oluşturulacak özel kapalı alanlarda satılacak. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, yeni uygulama ile hem zayiatın önüne geçileceğini hem de tüketicinin daha kaliteli ürün tüketeceğini söyledi.

HANGİ MEYVE VE SEBZELER OLACAK?

Düzenleme kapsamında ahududu, böğürtlen, dut, mango, şeftali, mantar gibi sebze ve meyveler bulunacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (63)

Tret:

Daha kaliteli yiyecekmişiz. . . Çürükleri ittireceksiniz bize yani.

35
4
yanıtYanıtla
yunus:

Saçmalamaya devam etmişler. Lan vatandaş zaten uçuk fiyatlara zor alıyor şimdi birde ambalaj giydirmesi yaparlar birde içine çürük bozuk karıştırırlar hadi hayırlı işler. bunlar devlet falan olamaz vatandaşı öpmekten başka faydaları yok az kaldı 23''e Allah büyük etrafında vardır kesin çıkarcı birileri artık market mi ambalaj sektöründen birilerimi belli değil.

35
3
yanıtYanıtla
ÜRETİCİ-SON SATICI ÇARE BU.:

SEVGİLİ IYUNUS. . ÜLKEMİZDE HER YIL AÇIKTA SATILMAKTAN TELEF OLAN SEBZE-MEYVE MİKTARI TAM TAMINA 9. 5 MİLYON TON(MİLYON TON). PARASINI SEN HESAPLA. BARKOTLU AMBALAJ YAPILDIĞINDA HİÇ BİR ÜRETİCİ İÇNE ÇÜRÜK, BOZUK, ZEHİRLİ ÜRÜNÜ KOYAMAYACAK. . ÇÜNKÜ CEZALAR ÇOK ARTTI. BİR NEDEN DAHA SÖYLEYEYİM. BİZİM HALKIMIZDA NE HİKMETSE ALACAĞI SEBZE VE MEYVEYİ SIKMA, MINCIKLAMA, SONRADA YERİNE ATMA GİBİ BİR RAHATSIZLIK HALİ VAR. HALİYLE BUNUN ÖNÜNE GEÇİLECEK.

yanıt2
yanıt5
ÜRETİCİ-SON SATICI ÇARE BU.:

Görürsem söylerim!!! ''BİZİM HALKIMIZDA NE HİKMETSE ALACAĞI SEBZE VE MEYVEYİ SIKMA, MINCIKLAMA, SONRADA YERİNE ATMA GİBİ BİR RAHATSIZLIK HALİ VAR'' demişsin ya ben de diyorum ki bizim memlekette de tezgahın önüne iyi ürün koyup arka taraftan kötü ürün verme gibi bir huyu da var!! ayrıca sen hangi barkodu koyarsan koy, anında müdahale olmadığı sürece paket içerisinde çürük yemeye devam ederiz

yanıt9
yanıt1
ADİL:

Marketlere gün doğdu, artık çürük çarığı müşterilere kakalayacaklar.

25
1
yanıtYanıtla
123:

Kardesim zaten kimse zaruri olmadıkça alış veriş dahi yapmıyor yapamıyor. Sen zayiat olacak diye düşüneceğine vatandaşın alış veriş yapmasını nasıl sağlarım diye düşünmüyor aklımızla dalga geçiyorsunuz ayıptır yaa

24
0
yanıtYanıtla
Z RAPORU:

Kararı alanlar gibi lüzumsuz lüzumsuz insanların almış oldugu rezil bir karar kendileri gibi rezil insanların başka işleri yok

22
1
yanıtYanıtla
KORAY:

Çürük, çarık, ezik, bozuk ürünü ambalaj içinde vatandaşa kaptırmanın bir yolu. Alınan bu kararla yine vatandaş lehine bir karar yok! Fahiş fiyat artışları ile kapsamlı sekilde uğraşmak yerine amacı belli olmayan bu uygulamalarla zaman kaybediliyor.

20
1
yanıtYanıtla
Serhat:

Ezilmiş,çürümüş meyve ve sebzeleri kamufle edip vatandaşa satarlar artık

20
1
yanıtYanıtla
34:

cahil millet salgin var ellemesin diye curukse iade hakkin var arastirmadan boş konusuyorsun

yanıt0
yanıt8
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title