Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MARKETLERDE FİYATLAR NEDEN DÜŞMÜYOR?

Yüksek dolar/TL kurunu bahane

Yüksek dolar/TL kurunu bahane ederek fiyatları şişiren marketler kurun düşmesine rağmen fiyatları düşürmemekte kararlı.

Fiyatları düşürmek yerine çeşitli hilelere başvuran marketlerde rafta ayrı kasa da ayrı fiyat çıkıyor.


Vatandaş rafta 9 lira olarak belirtilen bir ürün kasada 13 lirayı bulabiliyor derken, yine rafta 7.5 TL olarak belirtilen bir ürün fişe 8.25 TL olarak yansıyabiliyor , aradaki farkı kasada ya da sonrasında evinde fark edenler, sorunu çözmek için market çalışanına durumu ilettiğinde ise “İndirim bir saat önce sona erdi”, “Etiket hatalı, isterseniz almayın”, “Fiyatı böyle yapabileceğimiz bir şey yok” şeklinde cevaplarla karşılaşıyor.

DENETİMLER ARTIRILSIN TALEBİ

Kanunen tüketici lehine olan fiyatın uygulanması gerekirken bunun yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya ağları üzerinde yada resmi haber sitelerine şikâyet yağdırıyorlar.

Vatandaşlar, “X marka helva aldım. Reyon fiyatı 7.95, ancak kasada 9.45 TL olarak geçildi. İtiraz ettim bir de çalışandan tepki aldım. Hem suçlular hem de güçlü”, “Raftaki fiyatla kasadaki fiyat farklı, bunu söylediğimde 45 kuruş farktan bişey olmaz şeklinde bir de lakayt cevap aldım”, “

Reyonda 14 TL olan peynire fişte 20 TL kesmişler. 0.90 kuruş sandığım kahveyi 1.5 TL’den geçmişler. Teker teker ürünleri kasada sorgulayacak mıyım?” şeklinde tepkilerini dile getirirken, denetimlerin daha da sıklaşması gerektiğini vurguluyor.

HER GÜN ETİKET DEĞİŞİYOR

Pazarlama stratejisi kapsamında hemen her gün etiket değiştirildiğini belirten bir market çalışanı, “Bu bazen saatlik dahi olabiliyor. Örneğin bir ürüne 3 saat indirim geliyor ve biz onun etiketini değiştiriyoruz. İndirim bittiğinde de etiketin değiştirilmesi unutulabiliyor” şeklinde bilgiler verdi

Kasadaki fiyatı uygulamak zorunda olduklarını anlatan bir kasiyer de, “Vatandaşla bu durum yüzünden çok gerginlik yaşıyoruz. Ama bize de gelen talimat bu yönde” ifadelerini kullandı.

KUR DÜŞTÜ FİYATLAR DÜŞMEDİ

Vatandaşın “Kur düştü, Dolar,Eura,Altın düştü, her kur artışında bahane olarak gösterilirdi ama şimdi Kur düştü fiyatlarda gözle görülür bir indirim olmadı.” görüşü doğru bulunuyor.

Kur düşüşünü de raflarına yansıtmayan marketlere öfke kusan vatandaşlar, “Dolar düşüyor, market fiyatları neden yükseliyor?” şeklinde tepki gösteriyor.

Bilgi
“6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un yasa hükmüne göre eğer raf ile kasa arasında fark varsa fiyatta tüketici lehine olanın uygulanması zorunludur”

Takvim

Web Tasarım & SEO: Best4SEO