banner113

Mardin İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Mardin Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Mardin İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı temsilen Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk’ün başkanlığında yapılan 2020 yılı Ocak ayı ilk İstihdam ve Mesleki Eğitim kurulu toplantısına Mardin İŞKUR İl Müdürü Mehmet Akın ve diğer kurul üyeleri katıldı.

İŞKUR İl Müdürlüğü temsilcisi toplantıda il düzeyinde; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının değerlendirmesine yönelik bilgileri paylaştı. Kadın istihdamının arttırılması, engelli bireylerin ve eski hükümlülerin iş gücüne kazandırılması için desteklenen projelerden örnekler sunuldu. İŞKUR’un aktif iş gücü projelerinden 2019 yılı içinde 82 Kurs programında 2754 kişi,675 İşbaşı programından ise 3331 kişi ile 6085 kişi aktif iş gücü programlarından yararlandığı belirtildi.

İŞKUR Mardin İl Müdürü Mehmet Akın “Mardin’de ve ilçelerinde nitelikli istihdamın arttırılması için İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda paydaşlarıyla birlikte iş gücünün arttırılması için iş arayan ve işveren kişilerin desteklenmesine devam edeceğiz” dedi. Toplantı diğer kurul üyelerinin görüş ve önerilerini aktarmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2020, 16:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER