Mansur Yavaş'a soruşturma

Düzenleyen:
Mansur Yavaş'a soruşturma

POLİTİKA Haberleri

Mansur Yavaş'a "Suçu yetkili makamlara bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Mansur Yavaş hakkında 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikâyeti üzerine 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' iddiasıyla seçime sayılı günler kala iddianame düzenlenmişti. İddianame, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

Mansur Yavaş, Kesgin'in "çocuk istismarına yönelik belge bulundurduğunu" açıklamıştı.

Necmettin Kesgin'e ait olduğu iddia edilen bilgisayarda çocuk istismarına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti. Kesgin'in o bilgisayarın ve görüntülerin kendine ait olmadığını iddia ederek bilgisayarın Mansur Yavaş'ın elinde olduğunu dile getirmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Necmettin Kesgin'in bu açıklamalarının ardından müstehcen görüntü bulundurmaktan Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlattı.

NECMETTİN KESGİN'İN AVUKATI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın sahte senet tahsilatına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanma, kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlamasından hazırlanan iddianame kapsamında ifade vermesi beklenirken, yeni bir gelişme daha yaşandı. İşadamı Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SUÇLAMA: MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜ BULUNDURMAK

Suç duyurusu dilekçesinde Yavaş'ın, Keskin'e dava açtığı ve içerisinde müstehcen görüntü bulunduğunu belirttiği bilgisayarı 2014 yılından beri elinde bulundurarak müvekkiline şantaj yaptığı ayrıca suç unsuru bilgisayarı savcılığa teslim etmediği belirtildi. Yavaş hakkında, "TCK 278. maddesine göre işlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmemek ve TCK 226. Madde'ye göre elinde müstehcen görüntü bulundurmak" suçlamalarından soruşturma başlatılması talep edildi. Dilekçeyi değerlendiren savcılık söz konusu suçlamalarla ilgili soruşturma başlattı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...