20 Haziran 2017 14:57

CHP'li Biçer: Zehirlenmelerin üstü kapatılmak isteniyor

Manisa'da kışlada yedikleri yemekten zehirlenen askerin taburcu edilmesinden sonra CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerden tedavisi tamamlanan son 3'ü de taburcu edildi. Manisa Valiliği, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki zehirlenen askerlerin tamamının tedavilerinin ardından birliklerine döndüklerini açıkladı.

'ORTADA BİR SUÇ VAR ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR'

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise rahatsızlanan askerlerden alınan örneklerin test sonuçları 72 saatte belli olacağını söyledi. Tahlil sonuçlarının 22 Haziran Perşembe günü çıkmasını beklediklerini belirten Milletvekili Biçer, şunları söyledi:

"Her şeyin üstünü kapatmaya çalışıyorlar. İlk olayda kültür sonucu 72 saat sonra belirlenmişti. Zehirlenmelere, salmonelle bakterisinin neden olduğu belli olmuştu. Ama sonuçları hastalara vermediler. Hastalar, başhekime gittiklerinde 'Gidin mahkeme kararı çıkarın' dediler. Kültür sonuçları, 22 Haziran Perşembe sabahı belli olur. Hastaların gaitalarından yapılan kültürler, o zamana kadar üremiş olacak. Adli olay olduğu için numuneler hem hastane hem de Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gidiyor. Gıdalardan alınan numuneler ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın laboratuvarlarına gönderiliyor. En sağlıklı kültür sonucu 72 saatte çıkar. Çünkü, bakteri varsa 72 saat üremesi için beklenmesi gerekiyor. Sonuçları hem ben, hem de hasta yakınları isteyecek. Ortada bir suç var, üstü kapatılmaya çalışılıyor. O tetkikleri yayınlamıyorlar."

İhalelerin bu aşamadan sonra Kamu İhale Yasası'na uygun yapılmayacağına dair açıklamaları da eleştiren Biçer, "Kamu İhale Yasası'nda bunların elini ayağını bağlayan bir iki madde var. Onu by-pass etmiş olacaklar. Tamamen pazarlık usulüne geçiyorlar. Bu da malı en ucuza almak anlamına geliyor" dedi.

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa'da 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinin ardından çok sayıda askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının 40'a yükseldiğini söyledi.

Başsavcı Şimşek, "Manisa merkezinde, sorumlu gördüğümüz yemek şirketinin bazı çalışanları var. Onlar da gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 40'a yükseldi" dedi. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Manisa Barosu: Şirket, komutan ve bakanlıklar sorumlu

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'nun yanında tutuklu anne ve babası için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...