Manisa'da 200 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 'Geleceğe Nefes Ol' sloganı ile başlatılan ve 11 milyon fidan dikiminin hedeflendiği kampanya kapsamında 81 ilde olduğu gibi Manisa'da da binlerce fidan Vali Ahmet Deniz'in de katıldığı etkinlikte toprakla buluştu. Yağışa rağmen 7'den 70'e çok sayıda Manisalı etkinliğe katılım sağladı. 

Yunusemre İlçesi Büyüksümbüller mevkiindeki ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol, Manisa’nın bütün ilçelerinde belirlenen alanlarda 200 bin fidanın dikiminin yapılacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

YURT GENELİNDE 11 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Yağan yağmura dikkat çeken ve fidan dikiminin bereketi ile geldiğini söyleyen Vali Ahmet Deniz ise “Türkiye’nin her yerinde dünya rekoru kırmak için 11 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Daha güzel daha yeşil bir Manisa ve Türkiye için ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası kapsamında Manisa’da 200 bin fidanı hep birlikte toprakla buluşturacağız” dedi.  

MANİSA, FİDAN SAHİPLENMEDE TÜRKİYE 1.’Sİ

11 Kasım’ın Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali Deniz, “Manisa, her zaman olduğu gibi geleceğe nefes olmak için de güzel bir farkındalık oluşturdu. İlimiz, ağaç sahiplenmede yüzde 171 ile Türkiye birincisi oldu. Yıl içerisinde 2 milyona yakın fidanı toprakla buluşturacağız” şeklinde konuştu. 

Yağışa rağmen 7’den 70’e Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Vali Ahmet Deniz’de kampanya kapsamında Manisa Valiliği adına sahiplenilen fidanı toprakla buluşturdu.

Ağaç dikme etkinliğine Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık ve Tamer Akkal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bakmadan Geçme