MANİSA KEMER TAKIYOR!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2017 - 09:24, Güncelleme: 18.03.2017 - 09:24
 

MANİSA KEMER TAKIYOR!

Ülkemizde her yıl ölümlü ve yaralanmalı binlerce trafik kazası meydana geliyor.
Peki, bütün bunlara rağmen sürücülerin emniyet kemeri takma alışkanlıkları var mı? Denge Gazetesi olarak Manisalı vatandaşlara şehir içi ve uzun yol seyahatlerinde emniyet kemeri takıp takmadıklarını sorduk. Manisalı vatandaşlar verdikleri cevaplar neticesinde, çoğunluk olarak emniyet kemerlerini taktıklarını ve güvenliğe önem verdiklerini belirtti. Yapılan araştırmalara göre; Türkiye’de ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, sürücülerin ve yolcuların %50’sinde emniyet kemerlerinin takılı olmadığı rapor ediliyor.  Bir araç içerisinde bulunan sürücü, ön ve arka koltuklarda oturan yolcular da dâhil emniyet kemeri kullanması kendi güvenlikleri açısından oldukça önemli bir faktör. YAŞAMINI YİTİRENLERİN %35’LİK ORANI ŞEHİR İÇİNDE YAŞANAN KAZALAR Uzmanlar; “Gidilecek mesafe uzunluğu ne olursa olsun mutlaka emniyet kemeri kullanılmalıdır. Emniyet kemeri kullanımı kısa mesafelerde gereksiz görülmemeli. Unutulmamalıdır ki trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin %35’lik oranı şehir içindedir.” dese de yine de kurallara riayet etmeyen sürücüler de bir hayli fazla olabiliyor. “GÜVENLİK BENİM VE AİLEM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNCE GELİYOR” Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Manisalı Serdar Yavaş, kendisinin ve ailesinin güvenliği için kısa mesafe ya da uzun mesafe de olsa her arabaya bindiğinde emniyet kemerini mutlaka taktığını belirterek şunları söyledi; Ben 24 yıldır otomobil kullanıyorum. Güvenlik benim ve ailem için her şeyden önce geliyor. Üşenmiyorum araca her bindiğimde önce emniyet kemerimi takıyorum.” dedi. .“KENDİMİ BİR BOŞLUKTA VE HAFİF HİSSEDİYORUM” Bir başka sürücü Melih Şahin ise; “Şehir içi, şehir dışı, kısa ya da uzun yol. Ne olursa olsun emniyet kemerimi takıyorum. Hatta kendimi öyle alıştırdım ki emniyet kemerim takılı olmadığı zaman kendimi bir boşlukta ve hafif hissediyorum. Emniyet kemeri hayat kurtarır O yüzden emniyet kemerimi takıyorum.”diye konuştu. “CEZALAR BENİ YILDIRDI” Emniyet kemerini her takmadığında mutlaka ceza yediğini belirten bir başka sürücü Serkan Sarı ise; “Ben hem güvenliğim hem de yediğim para cezaları yüzünden emniyet kemerimi hep takıyorum. Cezalar beni yıldırdı.” ifadelerine yer verdi. “EMNİYET KEMERİYLE UĞRAŞMAK BÜYÜK BİR ZAHMET” Şehir içi kısa mesafelerde emniyet kemerini takmadığını sadece uzun yolda emniyet kemerini taktığını söyleyen başka bir sürücü Murat Taşuşağı, şöyle konuştu; “ Şehir içi ve kısa mesafelerde emniyet kemeri kullanmıyorum. Çünkü işlerim çok yoğun ve acele olduğu için bana emniyet kemeriyle uğraşmak büyük bir zahmet gibi geliyor. Aslında tıpkı Avrupa’daki gibi kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Ben sadece şehirler arası uzun yolculuk esnasında emniyet kemerimi takıyorum. Doğrusu 20 metre dahi yol gidecek olsak bile emniyet kemerini takmamız gerekiyor, ama takmıyoruz işte.”  
Ülkemizde her yıl ölümlü ve yaralanmalı binlerce trafik kazası meydana geliyor.
Peki, bütün bunlara rağmen sürücülerin emniyet kemeri takma alışkanlıkları var mı? Denge Gazetesi olarak Manisalı vatandaşlara şehir içi ve uzun yol seyahatlerinde emniyet kemeri takıp takmadıklarını sorduk. Manisalı vatandaşlar verdikleri cevaplar neticesinde, çoğunluk olarak emniyet kemerlerini taktıklarını ve güvenliğe önem verdiklerini belirtti.
Yapılan araştırmalara göre; Türkiye’de ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, sürücülerin ve yolcuların %50’sinde emniyet kemerlerinin takılı olmadığı rapor ediliyor.  Bir araç içerisinde bulunan sürücü, ön ve arka koltuklarda oturan yolcular da dâhil emniyet kemeri kullanması kendi güvenlikleri açısından oldukça önemli bir faktör.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN %35’LİK ORANI ŞEHİR İÇİNDE YAŞANAN KAZALAR
Uzmanlar; “Gidilecek mesafe uzunluğu ne olursa olsun mutlaka emniyet kemeri kullanılmalıdır. Emniyet kemeri kullanımı kısa mesafelerde gereksiz görülmemeli. Unutulmamalıdır ki trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin %35’lik oranı şehir içindedir.” dese de yine de kurallara riayet etmeyen sürücüler de bir hayli fazla olabiliyor.

“GÜVENLİK BENİM VE AİLEM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNCE GELİYOR”
Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Manisalı Serdar Yavaş, kendisinin ve ailesinin güvenliği için kısa mesafe ya da uzun mesafe de olsa her arabaya bindiğinde emniyet kemerini mutlaka taktığını belirterek şunları söyledi; Ben 24 yıldır otomobil kullanıyorum. Güvenlik benim ve ailem için her şeyden önce geliyor. Üşenmiyorum araca her bindiğimde önce emniyet kemerimi takıyorum.” dedi.

.“KENDİMİ BİR BOŞLUKTA VE HAFİF HİSSEDİYORUM”
Bir başka sürücü Melih Şahin ise; “Şehir içi, şehir dışı, kısa ya da uzun yol. Ne olursa olsun emniyet kemerimi takıyorum. Hatta kendimi öyle alıştırdım ki emniyet kemerim takılı olmadığı zaman kendimi bir boşlukta ve hafif hissediyorum. Emniyet kemeri hayat kurtarır O yüzden emniyet kemerimi takıyorum.”diye konuştu.


“CEZALAR BENİ YILDIRDI”
Emniyet kemerini her takmadığında mutlaka ceza yediğini belirten bir başka sürücü Serkan Sarı ise; “Ben hem güvenliğim hem de yediğim para cezaları yüzünden emniyet kemerimi hep takıyorum. Cezalar beni yıldırdı.” ifadelerine yer verdi.

“EMNİYET KEMERİYLE UĞRAŞMAK BÜYÜK BİR ZAHMET”
Şehir içi kısa mesafelerde emniyet kemerini takmadığını sadece uzun yolda emniyet kemerini taktığını söyleyen başka bir sürücü Murat Taşuşağı, şöyle konuştu; “ Şehir içi ve kısa mesafelerde emniyet kemeri kullanmıyorum. Çünkü işlerim çok yoğun ve acele olduğu için bana emniyet kemeriyle uğraşmak büyük bir zahmet gibi geliyor. Aslında tıpkı Avrupa’daki gibi kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Ben sadece şehirler arası uzun yolculuk esnasında emniyet kemerimi takıyorum. Doğrusu 20 metre dahi yol gidecek olsak bile emniyet kemerini takmamız gerekiyor, ama takmıyoruz işte.”


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.