|
Mancini"ye rağmen

Ocak ayında, bir basın toplantısında kendisine sorulduğunda; en iyi Türk futbolcusu olarak Semih Kaya"yı göstermişti Mancini. Semih o güne kadar, mecburiyetler dışında, bu düzeyde stoper haricinde hiçbir pozisyonda izlememiştik. Bir teknik direktörün böylesine beğendiği bir oyuncunun mevkisini neden değiştirmek istediğini, bu değişikliği yaparken ondan ne beklediğini anlamak mümkün değil. Semih"ten bir sağ bek çıkamayacağını öngörmek çok da zor olmamalı. Yeterince sayıda sağ bek olan Galatasray kadrosunda bu zorlamaya ihtiyaç da yok. Bir maç daha, hem de Türkiye Kupası finali, Mancini"den bir "anlaşılmaz" daha...

Hiç oturmayan taşları bir kez daha yerinden oynayan Galatasaray, favori çıktığı maçta, kendisinden zayıf rakibi karşısında gücünü hissettiremedi. Eskişehir, sarı-kırmızılı takımın hücum silahlarını durdurup, Erkan Zengin, Jorquera ve Kamara gibi yetenekli ayaklarından gol bulma planını uygulamakta zorlanmadı. Mancini, kendi ekibinin hücum gücünü yine sınırlamıştı zaten. Gole yaklaşabilecek, gol atması beklenebilecek iki isim vardı: Sneijder ve Burak. İki kişiyle hücum eden sarı-kırmızılılardan ilk yarıdakinden fazla bir futbol ve hücum etkinliği beklenemezdi.

Ertuğrul Sağlam baktı ki Mancini Galatasaray"ın gol atma ihtimalini kendisi kadar düşünmüyor, o kendi silahı Necati Ateş"i oyuna sürdü. Kırmızı-siyahlıların ikinci yarıdaki hücum etkinliğinin altındaki en büyük sebep buydu. Yetmişinci dakikaya kadarki etkili oyunlarını sonuca dönüştüremediler.

Galatasaray, ilk kez hücumda çoğalınca, son zamanlardaki karambol şansı da yardım edince golü buldu. O dakikadan sonra oyun Mancini"nin takımına uygun bir hale dönüştü. Savunma alışkanlığına sahip dokuz isimle topun arkasında beklemek sahadaki kadronun yapabileceği en iyi şeydi ve bu konuda başarılı da oldu.Eskişehir"i kalesine neredeyse hiç yaklaştırmadı.

Ertuğrul Sağlam, Mancini"nin maça bu kadar temkinli başlayacağını tahmin etse, ikinci yarıdaki gibi daha ofansif bir takımla finale çıkmayı düşünürdü. Galatasaray, maç boyunca hiçbirşey yapmadan, karambol şansıyla golü bulup kupayı aldı. Mancini şansına teşekkür etmesi gerekirken, Ertuğrul Hoca da hücumu neden daha erken düşünmediğine pişmandır muhtemelen.

10 yıl önce
Mancini"ye rağmen
Kara dinlilerle milletin savaşı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü