Maliye değil FETÖ'ye gitti: FETÖ’den zorunlu KDV

Maliye değil FETÖ'ye gitti: FETÖ’den zorunlu KDV

15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye’nin yakın tarihinin en kanlı ihanetine imza atan FETÖ’nün mali kaynakları, iddianamalerle tek tek deşifre ediliyor. Devlete sızan hücreleri vasıtasıyla kamu ihalelerini kendilerine yakın işadamlarına akıtan örgüt, bu ihale ve kredilerin yüzde 18’ine de el koymuş.

Erzurum’da silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen Aşkale vaizi İbrahim Pehlivanlıoğlu hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ’yle bağlantılı iş adamlarına ihale, kredi ve hibe aldıklarında elde ettikleri paranın yüzde 18’ini örgüte verme mecburiyeti getirildiği bilgisi yer aldı. Örgütün ‘mütevelli heyeti üyesi’ diye adlandırılan iş adamı ve esnafa şirket kurmaları talimatı verdiği belirtilen iddianamede, bu şirketler üzerinden devletten alınan ihalelerle FETÖ’ye bağlı kurumların finanse edildiği anlatıldı. İddianamede, örgütün insan kaynağı konumundaki şirket, dershane ve okullarda görevli, legal şirketlerde ortak veya iş adamı gibi kişilerin ışık evi veya özel ev adı verilen FETÖ’ye eleman yetiştiren yapıları finanse ettikleri aktarıldı.

Örgütün, bu kişilere devletten aldıkları her kredi veya hibe gibi işlerde, işin KDV’si kadar para aktarmayı zorunlu hale getirdiği kaydedilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı: “Bu evlerin kimi zaman kirasını, elektriğini, suyunu kimi zaman da evde kalanların iaşe ve ibatesini sağlamışlardır. İş adamları, örgüt için ana finansman kaynağıdır. Örgüt bu kişilere sürekli bağış yapmayı zorunlu kılmakta, bunlardan kamusal alanda terör örgütü mensupları aracılığıyla ihale aldıklarında veya KOSGEB, KUDEKA, SODES gibi kuruluşlardan kredi veya hibe aldıklarında, yüzde 18 oranında zorunlu ödemeler almaktadır. Tabii ki bir iş adamı yukarıda belirtilen kuruluşlardan proje kredisi veya hibe alabilmek için bu terör örgütü referansı haricinde başvursa kabul edilmemektedir.” Savcı, 15 Temmuz sonrası tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Pehlivanoğlu’nun verdiği bilgilere ise itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti. 2010’dan bu yana ByLock kullanan ve FETÖ’nün mahrem yapılanmasına görev alan sanığın, örgütün deşifre olmasına yönelik hiçbir bilgi vermediğine dikkat çekildi.

AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN