Mevzuat

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na Kadro İhdasları Resmi Gazete'de Yayımlandı

6 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete’de ”Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanun içerisinde Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na yönelik kadro ihdasları yer aldı. 

MALİYE BAKANLIĞI VE GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA KADRO İHDASLARI RESMİ GAZETE’DE

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na yönelik kadro ihdaslarının da yer aldığı kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. 

Söz konusu kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan kanun tasarısı 6 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

2015 KADRO İHDASI YAPILDI

Gelir İdaresi Başkanlığı’na yönelik yapılan kadro ihdaslarında 3 farklı pozisyonda 1015 kadro ihdası yapıldı. Yayımlanan karara göre kuruma, Gelir İdaresi Daire Başkanı pozisyonu için 5, Gelir İdaresi Grup Başkanı için 10 ve Devlet Gelir Uzman Yardımcısı pozisyonu için ise 1000 kadro ihdası yapıldı. 

Maliye Bakanlığı’na yönelik yayımlanan kadro ihdası kararına göre, bakanlığın merkez teşkilatları için Vergi Müfettiş Yardımcısı pozisyona 1000 kadro ihdası yapıldı. 

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı için toplamda ihdas edilen 2 bin 15 kadronun 2 bini için sınavla personel alımı gerçekleştirilecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA