AKP döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tiyatro grubunun, belediyenin sahnesinde iki gün sahnelediği “Malazgirt'ten Afrin'e İstiklal Mücadelesi” adlı tiyatro oyununun organizasyonu için 200 bin TL harcandı. Organizasyon şirketi, Mustafa Tuna döneminde 2018'de beş ayda yedi ihale aldı. Yedi ihalenin toplam bedeli ise 1 milyon 284 bin TL’yi buldu

‘Malazgirt ve Afrin’ dediler iki günde 200 bin TL aldılar

İSMAİL ARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Başkent Tiyatroları, AKP’li Mustafa Tuna döneminde “Malazgirt'ten Afrin'e İstiklal Mücadelesi” isimli oyunun sadece iki gün sahnelenmesinin organizasyonu karşılığında 200 bin TL ödedi.

Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21’inci maddesi kapsamında pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi Reel Organizasyon Şirketi aldı. 5 Haziran 2018’de imzalanan sözleşme karşılığı Ankara Gençlik Parkı içerisindeki Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ve belediye sanatçıları tarafından sadece “iki gün” sahnelenmesi karşılığında şirkete 200 bin TL ödeme yapıldı.

SAHNE SANATLARININ TÜM İNCELİKLERİ

Oyunun konusu “Bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan kahraman bir ulusun evlatları hiçbir zaman baskılara boyun eğmemiştir. İstiklal ruhuyla asırlar boyu süren mücadele aşkında, değişen tarihler, kişiler, silahlar ve simalar olmuştur ve olacaktır. Asırlar geçse de kahraman milletimizin bağımsızlık aşkı tarihler değişse de tekrar, tekrar kendini yenileyecektir. İşte bu minvalde oyunumuz Malazgirt’ten Afrin’e süregelen istiklal mücadelesini sahne sanatlarının tüm inceliklerini yansıtarak sergilemektedir” olarak açıklandı.

DAVAMI CHP'Lİ BELEDİYEDE SÜRDÜREMEM

"Malazgirt'ten Afrin'e İstiklal Mücadelesi" oyununu sahneleyen Başkent Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, 31 Mart seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada 1994’te AKP’li Melih Gökçek tarafından Ankara’ya davet edildiğini belirterek “Cumhuriyet Halk Partili bir belediye geldiyse ben davamı bu yapı içinde zaten sürdüremeyeceğim” diyerek emekli olmuştu.

NEŞET ERTAŞ’I DA 154 BİN TL’YE ANMIŞLARmalazgirt-ve-afrin-dediler-iki-gunde-200-bin-tl-aldilar-676760-1.

ABB, Neşet Ertaş'ı anma programına ise 154 bin TL harcadı. Belediyenin 17 Eylül 2018 yılında “Neşet Ertaş'ın Anısına Kent Orkestrasınca Konser Programı Düzenlenmesi İle İlgili Hizmet Alımı” başlığıyla pazarlık usulü yaptığı ihaleyi yine “Reel Organizasyon Şirketi” kazandı. Belediye ile şirket arasında 19 Eylül 2018’de sözleşme imzalanırken belediye kasasından toplam 154 bin 900 TL ödendi.

BEŞ AYDA 1 MİLYON 200 BİN TL’LİK İHALE

Reel Organizasyon şirketi AKP’li Mustafa Tuna’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2018 yılında belediyeden beş ayda yedi ihale aldı. Şirket’in 2018 yılının Mayıs ve Eylül ayları arasından pazarlık usulü aldığı yedi ihalenin toplam bedeli ise 1 milyon 284 bin TL’yi buldu. Şirkete, 2018’in Mayıs ayında “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Ögretici İşi” ihalesi için belediye kasasından 147 bin TL ödendi.

Belediye, “2018 Yılı Ramazan Ayı Münasebetiyle Günün Anlamına Uygun Konferans Düzenlenmesi” ihalesiyle şirkete 206 bin TL, “Terör Mağduru Çocuklara Yemek Organizasyonu Düzenlenmesi” ihalesiyle 215 bin TL, “Seul Dostluk Festivali' ne Belediye Fomget Halk Dansları Topluluğunun Katılması” ihalesiyle 182 bin 500 TL ve“Park Konserleri Düzenlenmesi” ihalesiyle 179 bin TL ödedi.