SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın da Dahil Olduğu Pilot Uygulama İçin Eğitim

0
Güncellendi - 2019-01-11 21:26:06
Malatya'nın da Dahil Olduğu Pilot Uygulama İçin Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Adliyelerde suç mağdurlarını adli süreçte bilgilendirip, psikolojik destek verecek olan ve ilk etapta Malatya'nın da bulunduğu 7 ildeki adliyelerde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünün zabıt katipleri ve sosyal çalışma görevlilerine eğitim verildi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Dr. Muhittin Özdemir, gerekli eğitim ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından en kısa zamanda pilot uygulamadan genel uygulamaya geçeceklerini kaydetti.

Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığınca düzenlenen "Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri Eğitim Semineri", Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir otelde başladı. Seminere, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir ve Antalya Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar'ın yanı sıra 7 ilin müdürlük çalışanları katıldı.

Seminer hakkında bilgiler veren Muhittin Özdemir, adliyeler içinde hizmet verecek Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinin hem mağdurlara hem de diğer adli desteğe ihtiyaç duyan kişilere hizmet vereceğini söyledi.

"Tüm adliyelerde zamanla olacak" 

Müdürlükler bünyesinde psikologlar, pedagoglar ve sosyal çalışmacıların görev alacağını belirten Özdemir, "Gidebilecekleri ve bilgi alabilecekleri merkez olacak. İlk etapta İstanbul Anadolu, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun, Malatya ve Rize'de Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü kurduk. 7 adliyenin müdürlük çalışanına eğitim veriliyor. Gerekli eğitim ve altyapı çalışmalarını tamamlayarak en kısa zamanda pilot uygulamadan genel uygulamaya geçeceğiz. Son aşamasına geldik, kanun çalışmamız ve yönetmelik çalışmamız var. Tüm adliyelerde bu müdürlükleri kurmuş olacağız" dedi.

"Suç Mağdurlarının Desteklenmesi" kanunuyla ilgili çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Özdemir, yasanın adli görüşme odaları, çocuk izleme merkezlerinin yanı sıra özellikle ağır şiddet mağdurlarına yönelik bazı hizmetlerini de içerdiğini bildirdi.

Muhittin Özdemir, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarla ilgili yayımlanan genelgenin kamuoyunda olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını ve işlemlerin genelge doğrultusunda daha titizlikle yürütüldüğünün altını çizdi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ise müdürlüklerin, suç mağdurlarının adli süreçte korunmasına, ikinci mağduriyet yaşamalarının önlenmesine ve adalete erişimlerinin hızlandırılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Toplantıya, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir ve Antalya Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar da katıldı.

Antalya, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız