SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Çok Güzel Toprak Var, Tohum Bekliyormuş"

0
Güncellendi - 2019-01-11 04:42:58
A- A+ PAYLAŞ

  • Teknokent Genel Müdürü Kocamaz ‘Yalın Üretimde Malatya’ konulu seminerde konuştu.

 İnönü Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kocamaz, üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi içerisinde üniversite –sanayici işbirliğinde geliştirilen projelerin desteklenmesi amacıyla oluşturulan Katılımlı Araştırma Projeleri (KAP) adı altında bir destekleme birimi olduğunu ancak iki yıl öncesine kadar bu yönetmelikteki bu maddenin farkında bile olunmadığı için bu kapsamda herhangi bir çalışmanın yapılamadığını söyledi.

Üniversite –Sanayi işbirliğine çok önem verdiklerini ve iki yıldır yoğun bir çalışma sergilediklerini ifade eden Doç. Dr. Kocamaz, “Yaklaşık 2 yıldır bu tür faaliyetler yapmaktayız ve artarak devam ediyor.  KAT projeleri kapsamında yaklaşık 30 proje geliştirildi” dedi.

İnönü Üniversitesi Teknokent ve TSO tarafından “Yalın Üretimde Malatya” konulu seminer düzenlendi.

Seminere, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç Dr. Fatih Kocamaz, Doç. Dr. Mustafa Yücel ve sanayiciler katıldı.

Seminerde konuşan İnönü Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç Dr. Fatih Kocamaz, üniversite –sanayici işbirliğini geliştirmek için 2 yıldır yoğun bir çalışma sergilediklerini belirtti. Sanayicilerle birlikte 30’a yakın proje geliştirdiklerini aktaran Doç. Dr. Kocamaz “Malatya’da bu konuda ciddi bir potansiyel olduğunu son iki yıldır yaptığımız çalışmalarda gördük. Çok güzel bir zemin olduğunun farkındayız.  Malatya’mızda çok güzel toprak var sadece birilerinin tohum serpmesini bekliyormuş. Sanayicilerin şikayeti ‘üniversiteliler bizim kapımıza hiç gelmiyor’ şeklinde, üniversitedeki hocayla konuştuğumuz da ise tam tersi ‘sanayici bizi hiç bilmiyor, sevmiyor ve tanımıyor’ şeklinde. Biz iki tarafı da tanıyan kurum olarak iki kurumun da birbirlerini tanıması ve işbirliği için yardımcı olacağız” diye konuştu.

Teknokent olarak yoğun bir faaliyet gösterdiklerini ve bunun verimini de almaya başladıklarını kaydeden Doç. Dr. Kocamaz “Üniversitelerin  BAP birimleri vardır. Bilimsel Araştırma Projeleri birimi. Bu BAP birimlerinin içerisinde yönetmeliği okurken bir baktık ki KAT diye bir birim var Katılımlı Araştırma Projesi. Nedir diye baktı, kamu kurumları veya özel sektör kuruluşları üniversitedeki hocalarla bir araya gelirse BAP birimi destek veriyor. Biz ilk göreve geldiğimizde farkettik ki bu destekleme birimi bugüne kadar kullanılmamış. Büyük üniversiteleri aradık, onların da yönetmeliğinde var ama baktık ki onlar da kullanmamış. Hiç haberleri yok. Biz bunu kullanalım ve işletelim diye karar verdik. Çünkü üniversite sanayi işbirliğinde hazırlanan bu projelere 50 bin TL destek veriliyor.  Buna başladıktan sonra yaklaşık bir yıldır organize sanayi bölgesinden, Teknokentten, üniversite ve akademisyenlerin bir araya gelmesiyle yaklaşık 30’u aşkın proje çıktı. Kapımız bu konuda  sanayicilerimize açık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ‘Yalın Üretimde Malatya’ konulu seminere geçildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Fatih Kocamaz (5 yıl önce)
    Teknokent Genel Müdürü olarak öncelikle malatyahaber'e çok güzel ve detaylı bu haberi için teşekkür ederim. son 2 yılda Teknokentimiz 3 katı aşkın büyüme gösterdi. Özellikle İstanbul'da faaliyet gösteren büyük yazılım firmalarının öok fazla rağbet gösterdiği bir teknokente dönüştü. Tabiki her yeni firmaya üniversitemizin öğrencilerini kalifiye mühendisler ve Ar gE personeli olarak yerleştirme desteğimiz hem firmalar hem öürenciler tarafından çok beğenildi. Bu öğrencilerimiz daha okul yıllarında firmalar ile tanışabiliyor. Firmalarda gönüllü staj yaparak okul yıllarında donanımlı mühendislere dönüşebiliyor. Fakat biz biliyoruzki ne kadar iyi şeyler yapsak da bunu duyuramadıktan sonra bir kıymet ifade etmez. Bu nedenle ilimizin yerel medyasını çok önemsiyor ve Malatyayı geleceğe hazırlayan en önemli birimin Teknokent olduğunu bildiğimiz gibi Teknokentinde en önemli paydaşlarının medya kuruluşları olduğunu da biliyoruz. Bu noktadan tüm Malatyalıları Malatya Teknokente bekliyoruz. Çünkü her zaman her toplantıda söylediğim gibi; "Malatyalı'larda genlerinden gelen bir girişimcilik ruhu vardır". Bu nedenle her malatyalı Teknokent in doğal paydaşıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Salon ne yazık ki boş. Tabi böyle bilimsel teknik toplantılar siyasilere prim kazandırmaz. Onlar hafızlık törenlerinde varlar. Arkadaşlar bilim, fen, teknik, sanat olmayınca memleket kalkınamaz. Birazda bu işlere önem verseydiniz Türkiye bu alanlarda dünyada üst sıralarda olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşbih (5 yıl önce)
    Değerli hocamız başlığı okumuş, yazıyı okumadan klavyeye sarılmış... Ayrıca Turan beyinde dediği gibi Malatya'da seracılık asla ekonomik değildir ve doğalgaz serada kullanılacak kadar ucuz bir yakıt değildir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (5 yıl önce)
    Fatih Hocamızın Malatya Teknokent dahilinde yapmış olduğu samimi gayret ve özverili çalışmalara şahit birisi olarak hocamı kutlarım. Kapısının her iştirakçiye açık olduğunuda herkes bilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Doç fatih (5 yıl önce)
    Arkadaslar sız gerçekten yanlı haber yapiyosunuz ben teknokente hocayim bu güne kadar böyle bisey malatya ticaret sanayi odasında böyle seyler yapilmadi bunlar malatya sanuicisine esnafına faydali olan şeyler orta okul mezunu bitane muhabir gondermis programa ve onun toplantıdan aldigi ve anladigi demek bukadar bunuda baslik yapmisiniz pes vallahi malatyada demek bisey yapmadan oturacan bu cikiyo basliktan
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Kocamaz (5 yıl önce)Doç fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Doç Fatih bey. Ben Teknokent Genel Müdürü Fatih Kocamaz. Yorumunuzu okuyunca cevap yazmam gerektiğini düşündüm. Sanırım haber içeriğini okumamışsınız. Haber çok iyi ve detaylı şekilde yazılmış. Hatta konu ile ilgili haberlere baktığımda en iyi içerik ve detaya sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilir. Bu nedenle malatyahaver.com yetkili ve muhabirlerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca son zamanlarda Teknokentimiz de firma sayısı hayli artmış olsa da ismi fatih olan bir Doç arkadaşımın firması yok. Başlık konusuna da netlik kazandırmak istiyorum; Başlık tamamen benim ağzımdan çıkan bir cümleden alıntıdır. Zaten alıntı olduğunu tırnak işaretleri arasında olmasından anlayabilirsiniz. Muhabir benim Malatyadaki ÜSİ faaliyetlerinin güzellik ve fazlalığını izah etmek için kullandığım cümleyi başlık yapmış. Yani herhangi bir kötü eleştiri yok. Siz ve tüm Malatyalıları Malatya Teknokente bekliyoruz. Çünkü her zaman her toplantıda söylediğim gibi; "Malatyalı'larda genlerinden gelen bir girişimcilik ruhu vardır".
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakma mı desem, sahtekar mı desem, imitasyon mu desem, ayakçı mı desem, ne desem sana "Doç fatih"!!! Gerçek Doç. Dr. Sayın Fatih Kocamaz Hoca cevap verince ahlaksızlığın ortaya çıktı… Ayakçılığını yaptığın yere yaranmak için Fatih Hoca imişsin gibi, utanmadan onun adını kullanarak Teknokente, orada çalışan onlarca bilim insanına, hakaret etmişsin. Neyse ki hoca yazdı da sahtekarlığın ortaya çıktı… Sana değil senin gibi sahtekarları çevresinde barındıranlara milyonlarca kere yuh olsun… Seni her kimse birileri yemliyor sende kıt aklınla aynı seninle aynı çaptaki yemleyenlere yakışanı yapıyorsun... Yaptığın sahtekarlıkta zeka kırıntısı bile yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURAN (5 yıl önce)
    Mesut bey yorumun sonuna öğretmen yazmışsın Bu haberin sera ile ne ilgisi var Allah aşkına Umarım meslektaşlarınız bu yorumu okumaz Ayrıca seracılık için Akdeniz iklimi lazım çünkü en büyük gider ısıtmadır.Sattıgın ürün ısıtma giderini kurtarmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Aaah aaah Karakavağa neden imar verildi?Tecdeye niye imar girdi?... Malatya ya doğalgazda gelmişti.Hatta 9-10 yıl oldu değilmi. Peki soruyorum siz yetkililere: -Neden dediğim alanlarda sera kurmayı düşünmediniz.O bölgelerdeki vatandaşa neden örnek olamadınız.Eğer dediğim yerlerde doğalğazlı seralar kurulsaydı değil Malatya ya çevre illere de yeterdi.Ama işin içine rant girince... Sayın valim,sayın il tarım müdürüm(Tahir Bey)sayın teknokent yetkilileri,sayın Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri(aklıma gelenler) bu işe bir elatalım. Malatyamızı KURTARALIM.Belediye ye seslenmiyorum. Çünkü onlar laf dinlemez bildiklerini okur.Eğer yeni seçilecek Selahattin Başkan bende varım derse onuda aramıza alabiliriz. Daha çok projelerim var.Öğretmen
    0
    0
    Yanıtla
  • veli97630 (5 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    sen öğretmensen sadece öğretmenlik yap..kimsenin işine karışma herkes anlıyor ziraat işlerinden maşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben ziraat işlerinide senden iyi bilirim,poşet islerini de.
    0
    0
    Yanıtla
  • selahattin BAŞKANININ seçilebilirse tabii ki....
    0
    0
    Yanıtla