SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Yüksek Hızlı Tren Konusunda da Kandırıldı”

0
Güncellendi - 2019-10-24 07:05:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ”AKP’de yıllardır kim erken kalkıp mikrofonu kaptıysa Malatya’ya hızlı tren müjdesi verdi.Ancak görünen o ki müjde çok, icraat yok. Hızlı trenin 2023’te bile Malatya’ya gelmesi hayal” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın geçtiğimiz günlerde Sivas’ta hızlı trenlerle ilgili yaptığı “Sivas-Malatya-Elazığ hattı proje çalışmalarımız devam etmekte” açıklamasıyla Malatya’nın 2023’te hızlı trene kavuşacağı söylemlerinin hayalden öteye gidemeyeceğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Yaptıkları en iyi iş Malatyalıların hayalleri ile oynamak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konunun gündeme geldiği 2012 yılından beri, AKP milletvekillerinin farklı tarihler açıklayarak Malatyalılara müjde üstüne müjde verdiklerini belirterek, "Geldiğimiz noktada görünen odur ki Malatya bu kez de Yüksek Hızlı Tren konusunda kandırılmıştır. Aynı kişilerin, aynı konuyla ilgili defalarca farklı açıklamalar yapması, her açıklamalarında,projelerden ihale aşamalarından bahsetmeleri Malatyalıları kandırmak değil de nedir? Açıklama yapan AKP’li siyasetçiler arşiv taraması yapsınlar ve Malatyalılara hızlı tren konusunda kaç kez farklı açıklama yaptıklarını görsünler. Malatyalılar bu siyasi anlayışı asla hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

Ekonomik, sosyal, nüfus büyüklüğü bakımından Malatya’dan daha geri olan şehirlere daha erken yüksek hızlı trenin götürülmesinin haksızlık olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sivas’tan sonra Malatya’ya gelmesi gereken Yüksek Hızlı Tren ‘hemşehricilik’ yapılarak başka şehirlere götürülmüştür.Hızlı trenin Malatya’ya en iyi ihtimalle 6-7 yıl sonra gelmesini kabul etmek mümkün değil. Malatya kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan bir kavşak noktası üzerinde bulunuyor. Böyle önemli bir coğrafi konumu olan kentin hızlı trenin en son geleceği şehirlerden biri olmasının sebebi AKP milletvekilleri tarafından kamuoyuna açıklanmalıdır" dedi.

Ağbaba,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın geçtiğimiz günlerde Sivas’ta hızlı trenlerle ilgili yaptığı açıklamada Sivas-Malatya-Elazığ hattı proje çalışmalarının devam ettiğini söylediğini belirterek, “Sivas-Malatya hattında 34 adet tünel, 17 adet viyadük, 19 adet köprü, 44 adet alt geçit,22 adet üst geçit yapılacak. 2019 yılı sonunda hala Elazığ ve Diyarbakır bölgesi projesi tartışılan yüksek hızlı tren yolunun 2023’te tamamlanmasını müjdelemek AKP’li siyasetçilere özgü bir davranıştır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Ziya (4 yıl önce)
    Ne fark eder zaten akp oyları alıyorlar.Oy alamadıkları yerde bak nasıl çalışıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan oğuz (4 yıl önce)
    Malatya iktidarın oy deposu hizmet olsada olur olmasada olur nasıl olsa kayıtsız şartsız %75 millet gözü kapalı oy veriyor bir %40 oya düşse bak hızlı tren bir yılda nasıl geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    Dahada Beter olun inşallah ülkeyi de malatyayıda ekonomik sosyal kültürel diplomasi anlamında enkazı çevirdiniz. Yeter artık 2020 yılında erken seçim istiyoruz. Tabi Cesaretiniz var ise...
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (4 yıl önce)
    AKP vekilleri ne zaman doğruyu söylediler ki. Hızlı tren konusunda halkımıza hep yalan söylediler. Yıllardır AKP ye oy veriyorum bu seçimlerde vermeyeceğim. 2012 yılından beri bu konuda bize yalan soylediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (4 yıl önce)
    17 Yıldır Toplu açılışlar şakşaklar Malatyanın Bir ana cadde haricinde Belediyeler Kendi aralarında Malatya şehir olarak bitirmişler.Vekiller dahil .
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (4 yıl önce)
    veli agbaba sonuna kadar haklidir. malatya hakettigini bir turlu alamamistir. odedigi vergiden hep daha az yatirim almistir. mesela 300 trilyon ihale bedelli cevre yolu ihalesine bu yil dalga gecer gibi 10 milyon odenek ayrilmistir. bu sekilde 30 yilda bitmez. ikincisi yol yaptik diyip duruyorlar. 250-300 kmlik kara yolunun maaliyeti 300 milyon dolar bile degil, 18 senedir onuda yap artik! ustelik ucuz asfaltli, her yeri delik desik! bu vekillerle olmuyor. secildikleri gunden beri ne meclisde bir konusma, ne soru onergesi ne kanun teklifi hic bir sey yok, gidip yatmislar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Önce kuzey cevre yolunu yapsınlar ihaleyi 2020 diye yaptılar 2022 deniliyor 15 dk lık yol 45 dk sürüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Vekiller iyi çalışmıyor.. metro ve tramvay gibi son model ulaşım araçları yapacaklarına çağ dışı olan ve işin kolayına kaçan tranbus ü yaptılar..hızlı tren konusunda ne olacağı belli değil..gelecek dediler fakat 6 yıldır proje çalışması devam ediyormuş..çok inandırıcı değil.. kaplumbağa hızıyla gelişen bir Malatya.. sorumlusu tabiki bu ilin vekilleri ve belediye başkanları..konuyla alakalı değil ama akp eğer şu Suriyelileri gonderemezse iktidarı kesin kaybedecek..bak İstanbul gitti..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (4 yıl önce)
    Sayın veli Ağbaba doğru söylüyor bende bir ak partili olarak Malatya'ya yapılan hizmetler de hiç memnun değilim Malatya milletvekil"leri ne işe yarar bilmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • salim (4 yıl önce)
    ağam bizimle eglenir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Şikayet etmeyin.Bu şikayet ettikerinizi siz seçtiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • vagon fabrikası (4 yıl önce)
    çevre yolu yok hızlı tren ne alaka
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Milletvekili halkın aynasıdır, çünkü halk seçiyor, parti şöyle oldu adam böyle oldu bunlar hikaye, halk secmese bunlar vekil olmazdı, nasılsa yüzde altmış bilmem kaç alıyor, ne yol yapılır ne ray yapılır ne de uçak düzenli gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sen yaptığım yorumu neren okudun bilmiyorum ben diyorumki projelerinizle milleti ikna ediniz böyle basit siyasi çekişmelerle değil işte bende diyorum ki bunlar projeleriyle milletin karşısına çıksa doğru siyaset yapsa o boş tenekelere kimse oy vermez
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜLENT (4 yıl önce)
    Hızlı tren yerine bizim kısmetimize ,TROMBÜS cıktı.araştırma hastanesinde bindiğiniz zaman 55 dakikada merkezde oluyorsunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (4 yıl önce)
    81 ilin içinde yaşam olanakları olarak ve gelişmişlik düzeyi ilk 25 de olan bir şehir. Hangi şehirden akrabam yada iş arkadaşlarım geldiyse şehire hayranlıkla baktılar AKP Malatyaya hiçbirşey yapmadı diyen biri varsa ayıp eder! Malatya gelişmiş bir şehir hem sağlıkda hem eğitim de hem sanayide istediğini bulabiliyorsun. Erhaç daki havaalanı şuan Malatyaya yetiyor gayet iyi 2. Yapsalar israf ne gerek var diyeceksiniz zaten! Hızlı tren olayı okadar basit bir olay değil maliyetli herşeyin bir zamanı var. Malatya için gerekenler yapılıyor. Eğer şikayetçi olduğunuz nokta varsa belediye başkanının görüş günleri var gidin görüşün yada millet vekillerinin konuşun derdinizi anlatın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'da doğru dürüst bir yatırım yok.Neresi gelişmiş.allah aşkına gidin bir Elazığ a bakın bir Kayseri ye bakın.kandirmayin insanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • zibetra (4 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Kayseri'yi anlarımda Elazığ ne alaka!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cıkıp gezemediğimiz için diğer illeri karsılastırma yapamıyoruz sizin gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen hikayeden sallıyorsun, sanayide ne var ürettiğin, tuğlayı, çimentoyu, alçıyı, balkon camını komşu illerden alan İlsin, tüm bölge müdürlükleri komşuda, eğitimde ilk 50 değilsin, yurtdışında uçakla gelenler elazığa iniyor, yapılan yatırımlar önce başka illere yapılıyor sonra bize geliyor, dışarda gele bir kaç gün kalıp gidiyor, burda yaşayan bilir eksiği gediği, dışardaki ne bilir, biraz gerçekçi olalım, hakkınızı arayın, partizanlık yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    malatyamızda malesef söylem var eylem yok.. söylem eyleme hayatta geçmez.. 22-23. senedir şu memlekette kuzey çevre yolu muhabbeti oldu. yok. proje ihalesi yapıldı yok çevre yol ihalesi yapıldı. allah aşkına. allah aşkına çevre yolu ile ilgili bilgisi olan varsa sölesin.. gelelim hızlı tren muhabbetine.. bunun hayel olduğunu cümle alem biliyordu zaten söylemlere zaten inanmıyorduk. hızlı tren hayel dedikleri norma birşe. en basit işleri yapamıyoruz. hızlı teni mi getirecekler allah aşkına.. sivil havalanı diyorladı senelerdir. ve şunu da diyorlardı..! malatyalı hacı adayları artık malatyadan gidip gelecek. onu diyen milletveikilini de herkes biliyor. hani ne oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Söylenen herşey yalan çıktı. Hızlı tren. Çevreyolu. Havalimanı. Şehir hastanesi VS. Her seçim döneminde söz verildi. Ama hiçbirinde yapılmadı. Zaten bundan sonra yapılması da mümkün değil. Bu şehri yıllardır kandıranlar utansın. Biz onları Allaha havale ettik. Bizleri kandırdılar gibi Reis ide yanılttılar. Ama Allah büyük. Bunları anlatacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMBO (4 yıl önce)
    Sayın Vekilim bu konuda çok haklısınız Akp ye oy verenlerden biriyim ama vermiş olduğunuz yazıda çok çok haklısınız Malatya halkı kandırılmaya çok müsait bir millettir öznur abla her defasında her konuyu hallederiz diyor ve bugüne kadar bırak halletmeyi görüşmeyi bile kabul etmiyor. zaten diğer vekillerde öznur ablanın onayı olmadan hiç bir şey yapamıyor bu açıkca belldir, öznur abla her toplantısında hızlı trenden bahsediyor ama gel gelelimki sizin dediğiniz gibi Malatya ya getirmeleri çok zor olacaktır ne kadar yazarsanız yazsın malatya gelecek diye bekliyor iyi seyirler
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Havayolu ulaşımını düzeltsinler öncelikle. Malatya sefilleri oynuyor. THY ful karadeniz illerine çalışıyor. Bence Türk Hava yolları ismi yerine Öz Karadeniz Havayolları olsun daha mantıklı olur.Hakkımız haram olsun müsebbiplerine.
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısı kentli (4 yıl önce)
    her şey sırayla azıcık sabredin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Senin mensup olduğun parti de yapsın chp lilerde özgü bir davranışınız olsun eleştircek bişey bulamadı velii efendide böyle kendince eleştir bildiği bir konuda ön plana çıkmaya çalışıyor projelerle milleti ikna etmeye çalışınız devletinizin yanında durunuz ayranada yoğurda da muhalefetsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • yav arkadaş bırakın şu "siz yapın"ları. sizin seçtikleriniz yüzünden (daha doğrusu seçemedikleriniz yüzünden) kandırılıyoruz. adamlar boş teneke koysa oy vereceğinizi bildikleri için sizi ellerine almış oynuyorlar. azcık hakkınızı arayın vasıflı adamlar olsun isteyin
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI OLANLAR IYIYE IYI KÖTÜYE KÖTÜ AK VE KARA BUNU GÖREMEYEN GÖZLERE YAZIK SENIN SEVDIĞÌN PARTI OLABILIR YANLIŞA YANLIŞ DEMELIYIZ X PARTISI YANLIŞ DA YAPSA DOĞRU DIYEN PARTILI DILSIZ ŞEYTAN BIZIM DINIMIZ KÜLTÜRÜMÜZ DE BABAN DAHI OLSA YANLIŞA YANLIŞ DEMELIYIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)
    Bunu kimse inkar edemez Malatya'lıların aklı ile dalga geçiliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Veli agbabayi sevmem . Desteklememde . Ama ilimizin brokratlari yapılmayacak yada gelecek yıl deyip 10 yıldır yapmadıkları yığınla söz veriyor . Syn Erdoğan sayesinde hala oylar alınıyor .Tabiki Selahattin beyede bir sevgi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Ya kardeşim sevme,destekleme fikirler ve görüşler farklıdır ama doğru tüm dünyada tektir yani doğruları söylemek için a partisi,b partisine gerek yok akıl ve vicdanla bu işi çözebiliriz.
    0
    0
    Yanıtla