MAKÜ’de “ İstikbal İstiklalini Konuşuyor”, “ Gençlik ve Akif” konulu panel | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber MAKÜ’de “ İstikbal İstiklalini Konuşuyor”, “ Gençlik ve Akif” konulu panel | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 23° Orta
DOLAR 32,4641 %% -0.1
EURO 34,7550 %% -0.64
GRAM ALTIN 2.435,92 %% -0,01
ÇEYREK A. 3.982,73 %% -0,01
BITCOIN 63.597,27 %-1.638
SON DAKİKA

MAKÜ’de “ İstikbal İstiklalini Konuşuyor”, “ Gençlik ve Akif” konulu panel

Son Güncelleme :

14 Mart 2018 - 22:42

MAKÜ’de  “ İstikbal İstiklalini Konuşuyor”, “ Gençlik ve Akif” konulu panel

MAKÜ Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, Akif’in torunu Selma Ersoy Argon ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan’ın katılımlarıyla düzenlenen “İstikbal İstiklalini Konuşuyor”, “Gençlik ve Akif” konulu panel düzenlendi.

Yrd. Doç. Dr. Himmet Büke’nin yönettiği panelde, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde öğrenciler tarafından oluşturulan toplulukların başkanları, Gençlik ve Akif’i konuştular. İstiklal Marşı ruhunun, Asım’ın Neslinin nasıl olması gerektiği üzerinde düşüncelerini paylaştılar.

Programa başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere Garnizon Komutanı Piyade Alb. Hakan Tutucu, Rektör Prof Dr. Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Merhum İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan’ın katılımlarıyla düzenlenen panel saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Panelin devamında Akif’in Torunu Argon ve Bayhan kısa bir konuşma yaptılar. Rektör Korkmaz ve Vali Yılmaz tarafından konuklara plaket takdiminin ardından panele geçildi. Program Panelistlere belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 97 yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen panelde, Topluluk Başkanları İstiklal Marşı Ruhunu ve Merhum Akif’i okudukları şiir ve anekdotlarla anlattılar, duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

----- REKLAM -----