MAKÜ Veteriner Fakültesi eğitimler için sahada | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber MAKÜ Veteriner Fakültesi eğitimler için sahada | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava Orta
DOLAR 32,5600 %% 0.24
EURO 34,7851 %% 0.02
GRAM ALTIN 2.491,07 %% 0,26
ÇEYREK A. 4.072,89 %% 0,26
BITCOIN 2.048.272 %1.446
SON DAKİKA

MAKÜ Veteriner Fakültesi eğitimler için sahada

Son Güncelleme :

18 Mayıs 2018 - 9:45

MAKÜ Veteriner Fakültesi eğitimler için sahada

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi “Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Programı kapsamında Burdur’un sahip olduğu potansiyelleri ile üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmak amacıyla Veteriner Fakültesi Hayvancılık Projesi kapsamında eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Veteriner Fakültesi alanında uzman akademisyenlerle ilçelerde yaptıkları bilgilendirme çalışmalarında 8 Mayıs 2018’de Kemer’e bağlı Elmacık köyü, Karamanlı’ya bağlı Bademli köyü, Yeşilova’ya bağlı Yarışlı köyü, 9 Mayıs 2018 günü Çeltikçi’ye bağlı Kuzköy köyü, Bucak’a bağlı Karapınar köyü, Ağlasun’a bağlı Mamak köyü, 10 Mayıs 2018 günü Tefenni’ye bağlı Hasanpaşa köyü, Çavdır’a bağlı Küçükalan köyü, Gölhisar’a bağlı Hisarardı köyü, 11 Mayıs 2018 günü de Altınyayla’ya bağlı Kızılkaya köyünde bilgilendirme eğitimlerini verdiler.

Hastalıklarla mücadele, döl verimi, buzağı bakımı ve buzağı ölümleri, hayvan besleme ile meme sağlığı ve sağımı konularında verilen eğitimlerde yetiştiriciler hayvanları ile ilgili sorularını ve sorunlarını da eğitimcilere aktardılar.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Programı kapsamında yaptığımız çalışmalarla Burdur ve ilçelerinde fark yaratmak ve hayvancılıkta bölgede ve Türkiye’de iyi bir konuma gelebilmek için çalışmalar yürütmekteyiz. Alanlarında uzman kadromuz ile yollara düşüp, yetiştiricimizin ayağına kadar gidip, eğitimlerimizi veriyoruz. Üniversitemizin Hayvancılık Projesi kapsamında yürüttüğümüz bu çalışmalarda şu ana kadar 10 köye ulaşıp eğitimlerimizi verdik.

İlerleyen süreçte çalışmalarımıza devam ederek yetiştiricilerimizi bilgilendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

----- REKLAM -----