'Maksadını gizleme şeytanlığı'

MHP, eski Başbakan Davutoğlu’nun Cumhur İttifakı’na ilişkin sözlerine çok sert tepki gösterdi: "Davutoğlu, uluslararası aktörler adına seçmen tabanında anafor oluşturarak kendi partisinin altını oyma vazifesini ifa ederken, asıl maksadını gizleme şeytanlığına kaçmaktadır."

Yayınlanma: 19.07.2019 - 20:04
Abone Ol google-news

“MHP ile AKP’nin kurduğu ittifaktan rahatsız olduğunu ve MHP’nin AKP’nin doğasını bozduğunu” söyleyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na MHP’den sert yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Davutoğlu, uluslararası aktörler adına seçmen tabanında anafor oluşturarak kendi partisinin altını oyma vazifesini ifa ederken, asıl maksadını gizleme şeytanlığına kaçmaktadır” dedi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün katıldığı bir radyo programında, AKP ve MHP’nin kurduğu ittifaktan “rahatsız olduğunu” dile getirmiş ve bu düşüncesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da aktardığını belirtmişti. MHP’li Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Davutoğlu’nu “mazul ve sakıt başbakan” olarak nitelendirerek, şunları kaydetti:
“Davutoğlu, ‘MHP adeta AK Parti tabanına hortum bağlamış’, ‘MHP ile ittifak bitirilmeli’ gibi temelsiz, akılsız ve öngörüsüz açıklamalarla aklınca hedef şaşırtmaktadır. Davutoğlu, uluslararası aktörler adına seçmen tabanında anafor oluşturarak kendi partisinin altını oyma vazifesini ifa ederken, asıl maksadını gizleme şeytanlığına kaçmaktadır. ‘Mazul ve sakıt’ olmakla maruf eski Başbakan’ın MHP gündemli ama aslında AK Parti hedefli ve değerlendirmelerinin amacı, elbette partisinin hayrına değildir. Davutoğlu’nun hedefinde Cumhur İttifakı’nın Türkiye’yi 2023’e taşıma potansiyelini yok etmek ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın yeniden seçilmesiyle sürecek istikrarı şimdiden baltalamak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne şimdiden bu yolla zarar vermek vardır. Çünkü Cumhur İttifakı, yeni yeni oturmaya başlayan Türkiye’nin mehabetine, bölgesel ve uluslararası alandaki saygın konumuna yaraşan yeni hükümet modelinin sigortası, garantisidir.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler