Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı yeniden Ak Parti 26. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığına İl Başkanlığında müracaatta bulundu. Atlı dosyasını Nevşehir Ak Parti İl Sekreteri Kemal Baltacıoğlu’na teslim ederek  resmi başvuruda bulundu. Atlı 1 Kasım 2015 Erken seçiminin Milletimiz ve Nevşehir’imiz için hayırlı olmasını diledi.


Makbule Atlı’nın Özgeçmişi

Ak Parti kurulduğundan beri aktif çalışan, Ak Parti gönüllüsü ve Mahalle sorumlusuyum. Ak Parti Kadın Kolları ile bütün seçimlerde referandumda aktif olarak görev aldım. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Seyahat İşletmeciliği bölümü mezunuyum. Aynı zamanda Nevşehir Kadın Derneği (NEV-KAD) başkanıyım.

Kadınların her alanda gelişmesi için çaba göstererek birçok eğitim sertifikası aldım. Belediye Meclis Üyeliği, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı yaptım. Karar alma mekanizmalarında bulunmak üzere Milletvekili aday adaylığının ardından Belediye Başkanı aday adayı oldum. Yardıma muhtaç aileler için sosyal incelemelerde bulundum. Ulusal çapta birçok projeye aktif olarak katıldım, proje yazdım proje koordinatörü olarak çalıştım ve şu anda başkanlığını yaptığım Nevşehir Kadın Derneğini 2007 yılında kurdum. Birçok projelerde çalıştım, yılardır projelerde görev yaptım. 2013 yılı içinde “Eğitime Devam Takipsizliğe Son” ve  “Erken Evlilik ve Çocuk Gelinler” olmak üzere iki önemli sosyal projenin koordinatörlüğünü üstlendim. Eğitimin önemini unutmayarak Okul Aile Birliklerinde görev aldım ve birçok çalışmalarda bulundum. Ak Parti saha çalışmalarını ve toplantıları düzenledim. İlçelerde ev toplantıları ve ziyaretlerinde bulundum. Ayrıca dernek olarak yardıma muhtaç aileler tespit ettik.   İl ve ilçelerde birçok ailelerin sosyal incelemelerini yaptım. Gönüllü olarak ilçelerde öğretmenlik yapmaktayım, okuma yazma eğitimi ve ebru dersi vermekteyim.

Siyasi alandaki çalışmalarım; Ak Parti kurulduğundan beri seçimlerde aktif olarak çalışarak destek verdim. Kadınların siyasi panellere katılımını sağladım. Ak Parti kadın kolları ile aktif çalışmalar yaptım. Nevşehir İli ve İlçelerinde siyasette aktif olarak çalıştım. Ak Parti’de Mahalle sorumluluğu yaptım. Kadın hakları, insan hakları, kadına şiddet gibibirçok bilgilendirme eğitimlerini sağladım. Ak partiye kadın-erkek, genç-yaşlı demeden üye çalışmaları yaptım. Cumhurbaşkanı seçiminde, Milletvekili seçimlerinde, Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak parti kadın kolları ile çalışarak destek verdim. Referandumda Nevşehir İli ve bütün İlçelerinde kadınlarımızla Ev ziyaretleri, toplantılar, esnaf ziyaretleri, ayrıca kurum ve kuruluşlar ziyareti gibi çalışmalar yaparak destek oldum Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın Kongreleri ve toplantılarına katıldım siyaset akademisini bitirdim, Ak parti kurulduğundan beri gönüllü aktif üyesi olarak çalışmaktayım. Ayrıca 24 ve 25. Dönem Ak Parti Milletvekili Aday Adayı oldum ve Adaylar için aktif olarak çalışmalarda bulundum.

            Katıldığım Kurslar ve sahibi olduğum Sertifikalar; Bilgisayar ve İnternet Kullanımı, Diksiyon ve Beden Dili, AB Proje Eğitimi, Siyaset Akademisi, Anne Eğitimi, İngilizce Web Tasarımı, El Sanatları, Makine Nakışı, Giyim Kursu Bitirme, Mefruşat Kursu, Bartın Yöresi Tel Kırma Kursu, Gönüllü Yetişkin Okuma Yazma Öğreticiliği, Kur’an-ı Kerim Öğrenme, Kadına Karşı Şiddete Duyarlılık Kursu, Kadın Girişimciliği Destekleme ve İş Kurma Eğitimi, Ebru Sanatı, Tezhip ve Minyatür El Sanatları, Kumaş Üzerine Ebru Sertifikası, Kadın Haklarını Koruma ve Geliştirme Odak Grup Çalışması Sertifikası, Bilgisayar Sertifikası, KA-DER Kadın Adayları Destekleme Sertifikası, Fotoğrafçılık Sertifikası, Aile İçi Şiddete Maruz Kalmış Kadın ve Kız Çocuklarına Danışmanlık Hizmeti Verme Sertifikası, Proje Döngüsü Eğitimi gibi birçok eğitimlere katılarak çeşitli alanlarda sertifikalara, Teşekkür ve takdir belgelerine sahibim.

Katıldığım Etkinlikler :

1. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programlarına katıldım. Radyo ve televizyonlarda konuşmalar yaptım.

2. Dünya Şiddet Gününde Nevşehir Kadın Derneği olarak kurum kuruluşlar ve sivil toplumlarla birlikte panelde konuşmacı olarak yer aldım.

3. Dünya Şiddet Gününde Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesinde Nevşehir Kadın Derneği olarak program hazırladım.

4. Kadın Hakları Komisyonunda konuşmacı olarak yer aldım.

5. İlimizde aile danışma merkezi açılması için Nevşehir Kadın Derneği adına imza topladık.

6. Niğde Kap-Der Derneği ve Ankara Kader Derneği ile proje ortağı olarak üç ilde proje yürüttüm. Meme Kanseri Projesi ile Kadın ve Çocuk Hakları Projesini dernek olarak tamamladık.

7. Erken Evlilik Çocuk Gelinler Projesini yazdım ve koordinatörü oldum projeyi başarılı bir şekilde bitirdim.

8. Eğitime Devam Takipsizliğe Son Projesini yazdım ve koordinatörü olarak projeyi yürüttüm.

9. Kadın Hakları, İnsan Hakları, Kadına Şiddet, Okuma Yazma Kursları açılmasına yardımcı oldum ve gönüllü olarak eğitimleri verdim.

10. Vali ve Kaymakam ziyaretleri, Kamu Kurum ve Kuruluş ziyaretleri, Muhtaç Aileler ziyareti, Yaşlılar ve Bakım Evleri ziyaretleri yaptım.

11. Nevşehir’de Çocuk Gelinler Projesi Sergisi açtık.

12. Nevşehir İli ve İlçelerinde yoksul ve muhtaç aileler tespiti ve anket çalışmaları yaparak birçok aileye ulaştım. Ailelere maddi ve manevi desteklerde bulundum.

13. Ak Parti Siyaset Seminerlerine ve toplantılara katıldım.

14. Ankara’da Ak Parti Kongrelerine katıldım.

15. Sivil toplumların, toplantı ve seminerlerine katıldım ve eğitimlerini aldım.

16. AÇEV Derneğinin gönüllü eğitmeniyim. İlçelerde okuma yazma bilmeyenlere eğitim verdim.

17. Eğitim Gönüllüler Vakfının gönüllü eğitmeniyim. Ebru ve tezhip, minyatür dersi vermekteyim.

18.İl Gençlik Merkezinde gençleri destekleme gönüllüsüyüm.

19. Nevşehir Valiliği’nde Kadın Eşitlik Birimi Komisyon üyesiyim ve toplantılarıyla etkinliklerine katılmaktayım.

20. Sivil toplum olarak birçok ilde seminer ve toplantılara katılarak Nevşehir İlimizi temsil ettim.

Üyesi Olduğum Sivil Toplumlar :

1. Nevşehir Kadın Derneği Başkanı.

2. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çocuk Araştırma Merkezi (NÜKÇEM) gönüllüsüyüm.

3. Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği üyesiyim.

4. Görmeyen Gözler Derneği üyesiyim.

5. Eğitim Gönüllüleri Vakfı üyesiyim.

6. Nevşehir İl Gençlik çalışmaları gönüllüsüyüm.

Gençliğimden beri süre gelen siyasette ilgim hiç bitmedi. Kendimi geliştirmek adına çok çalıştım. Siyasete giren kadının mücadele etmekten korkmayan, halk ile iç içe olan, yenilikler yapan ve ekip ruhlu birey olduğuna inanıyorum.

MAKBULE ATLI