Mahmut Tuncer'li Kitabın MEB'e Ait Olduğu İddiası Asılsız Çıktı

Mahmut Tuncer'li Kitabın MEB'e Ait Olduğu İddiası Asılsız Çıktı

Mahmut Tuncer'in fotoğrafının kullanıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğu iddia edilen test kitabı kısa sürede sosyal medyanın gündemini düştü. Herhangi bir öğretmen tarafından eğlence amaçlı hazırlanan kitabı Twitter'da MEB'in kitabıymış gibi paylaşan Prof. Dr. Bahadır Erdem'in verdiği bilgilerin asılsız olduğunu ise Türkçe öğretmeni Levent Beder ortaya çıkardı.

İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinden hukukçu Prof. Dr. Bahadır Erdem, Twitter'da yaptığı bir paylaşım ile sosyal medyanın gündemine düştü.

Mahmut Tuncer'in fotoğrafının kullanıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu iddia ettiği bir kitabın görselini paylaşan Erdem, "Çocukların eğitim kitabında böyle saçma sapan şey olmaz gerçek değildir Zaytung'dur dedim ama maalesef gerçekmiş" ifadelerini kullandı.

Tweet, kısa sürede çok sayıda Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılınca bir Türkçe öğretmeni duruma el atıp, bilgilerin asılsız olduğunu açıkladı.

Mahmut Tuncer'li Kitabın MEB'e Ait Olduğu İddiası Asılsız Çıktı
Erdem'e twitter'dan yanıt veren Türkçe öğretmeni Levent Beder, "MEB test kitabı kullanılmasını önermiyor. Bu bildiğiniz herhangi bir öğretmenimiz tarafından hazırlanmış test kitabı. Bizim okul kitaplarımızda böyle bir şey yok" dedi.

Mahmut Tuncer'in fotoğrafının yer aldığı kitabın ise Günay Yayınları tarafından basıldığı ortaya çıktı. Günay Yayınları yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: "Esprili olduğu için böyle bir görsel kullandık. Baskısı kaldırıldı. Yeni baskıda kullanmadık."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.