Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamalarda; ’Engelliler Evimizin bereketi ve Cennet anahtarıdır’’ dedi.

İl Başkanı Mahmut Peşin, ‘’Engelli çocuk ceza değil, Allah’ın rızasını kazandıracak bir fırsattır. Allah, Bakara Suresi’nde ‘Andolsun biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele!’ buyurmaktadır.”

Açıklamasının devamında, “Engelli çocuğa sahip olan kişiye bu bir ceza değil, bir ödüldür. Allah o evlatlarımızı bize bir mükâfat olarak gönderdi. Hiçbir zaman içimizden ‘neden engelli ‘ sorusu geçmemeli. O bizim için çok özel bir çocuktur. Evimizin bereketi ve Cennet anahtarıdır. Rabbimiz bize ne verdiyse emanet gözüyle bakmalıyız. 15 yıldan beri engellilerimizle ilgili, eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar birçok alanda iyileştirmeler gerçekleştirilerek, engelli kardeşlerimizi topluma kazandırdık. Milletimizden aldığımız güç ile milletimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda sosyal politikalar üretmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum’’ dedi

Editör: TE Bilişim