Büyük Torbalı

Mahkumlar sorunu ortadan kaldırdı

Torbalı Açık Ceza İnfaz kurumunda hükümlü mahkumlar gardiyan nezaretinde merkeze uzak mahallelerde sonbahar temizliğine başladı. Mahkumlar 4 mahalleyi merkeze bağlayan Doğan Bursalıoğlu caddesinde bulunan kargıları temizledi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mahkumlar sorunu ortadan kaldırdı
157 Görüntüleme
14 Ekim 2019 - 14:46
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’daki yollarla ilgili sıkıntılar bitmek bilmiyor. İZBAN hattının Torbalı’dan geçmesiyle birlikte İlçeyi ortadan ikiye bölünen noktalarda yayalar için yapılan alt ve üst geçitler yetersiz kalırken artan araç trafiği ile yollardaki çökme ve bozulmalar meydana geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları şubeleri sorunların giderilmesine yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ederken Muratbey mahallesinin sınırları içerisindeki en işlek yollarından Doğan Bursalıoğlu caddesindeki giderek büyüyen sorunu mahkumlar çözdü.
YOL ÇİLESİNE SON VERDİLER
İlçede tarımın en yoğun şekilde yapıldığı mahallelerin arasında gelen Özbey, Yeniköy ve Ahmetli mahalleleri sınırları içerisindeki tarım arazilerinde her sezon ekim yapılıyor. Yer altı su kaynaklarının debisinin yüksek olduğu mahallelere gitmek isteyenlerin mecburen kullanmak zorunda oldukları Doğan Bursalıoğlu caddesinin çevresi de özellikle sulak yerlerde görülen kargılarla doldu. Kaynak sularının kış aylarındaki yağışlarla yüzeye yaklaşmasından dolayı boyları iki metreye kadar yükselen kargılar caddedeki keskin virajın olduğu yolun çevresini kapatıyordu. Caddenin sonunda yer alan ve 4 mahalleyi birbirine bağlayan kavşağın çevresini de saran kargılar trafikteki araç sürücülerinin yolu görmesini engelliyordu. Yolu kontrol etmelerine rağmen kargılardan çevreyi göremeyen araç sürücülerinden dolayı genellikle maddi hasarlı kazalar yaşanıyordu. Güzergahtaki kargıların temizlenmesi için geçtiğimiz günlerde Torbalı Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü mahkumlar bölgeye getirildi. Gardiyan nezaretinde başlanılan temizlik de yolun çevresindeki kargılar temizlenerek yol güvenliği sağlandı.
MAHALLELERE DE EL ATTILAR
Torbalı Açık Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlar ile Torbalı Belediyesi ekipleri mahallerde sonbahar temizliğine start verdi. Ekipler her hafta farklı bir mahalleye giderek ara sokaklar ve meydanlarda temizlik yapıyor. Özbey Mahalle muhtarı Şemsettin Kanza ” Mahallemizdeki atıl durumdaki yol kenarları, birikmiş çöpler ile su kanalları dolmuştu. Ekiplerin yaptıkları temizlik neticesinde mahallemizin görüntüsü değişti “dedi.
YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web