29 Mayıs tarihinde İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir davada hakim Mehmet Yoylu, avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Duruşmada mini etek kavgası: Hakim açığa alındı..." desc="Kadın avukat savunma yapmak için ayağa kalkınca, erkek hâkim, avukatın mini eteği için '15 santimetre yukarıda. Mevzuata aykırı' dedi. Hâkimin tepkisi karşısında şoka giren avukat, karşı tarafın avukatının ve yazı işleri müdürünün de eteği ile ilgili yorumlarını dinlemek zorunda kaldı. Yetmedi hâkim eteğin fotoğrafını tutanak altına almak için çektirmek istedi... Olayın ardından İstanbul Barosu'na bağlı avukatlar Kartal Adliyesi'ne akın etti. HSK, hakim Mehmet Yoylu'nun açığa alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/29/iecrop/etek-yan_16_9_1559120254.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kartal-adliyesinde-etek-boyu-tartismasi-4973972/"]

AÇIĞA ALINMIŞTI

Avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu iddia ederek tutanak tutturan ve yaşanan olayın ardından hakkında soruşturma başlatılan hakim Mehmet Yoylu açığa alındı. Yoylu’nun 24 Ekim’de HSK kararıyla göreve iade edildiği öğrenildi. HSK kararında, “Soruşturmaya konu eylemlerin göreve devama engel teşkil etmediği anlaşıldığından tedbiren görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasına” ifadelerine yer verildi.

Göreve geri dönen Yoylu, Gebze Hakimliğinde görevlendirildi. İHA