Mahkeme, sürgün edilen imamı görevine iade etti

Son olarak Sakarya Üniversitesi’ndeki Kampüs Camii’nde din görevlisi iken Erzurum’a ataması çıkan Ahmet Ali Kul, açtığı idari dava sonucunda verilen yürütmeyi durdurma kararı gereğince görevine iade edildi.

Sakarya İl Müftülüğü’nde din görevlisi olarak uzun yıllar görev yapan ve son olarak Sakarya Üniversitesi Kampüs Cami İmam Hatibi olarak görev yapan Ahmet Ali Kul görevine iade edildi.

Kampüs Camii’nde görev yaptığı süre içinde Erzurum’a sürülen Ahmet Ali Kul idari mahkemeye açtığı dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verilerek görevine iade edilmesi kararı alınmıştı.

Başarılı ancak meşakkatli bir görev süreci

Din görevlisi Ahmet Ali Kul, 2010 yılında Adapazarı Salko Camii'ndeki başarılı çalışmaları nedeniyle, 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yurt dışı görevi için Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’ye gönderildi.

Buradaki görevinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Finlandiya’nın ilk camisini açmayı başardı. 3 aylık görevde Helsinki Üniversitesi'nde de derslere girerek farkındalık oluşturdu. Bu kısa süreli görevde Helsinki’deki Türk vatandaşlarıyla sıcak bir iletişim kurdu.

Helsinki dönüşü, gençlik ve çocuklar üzerinde başarılı ve çalışmalarından dolayı 2013 yılında Sakarya Üniversitesi’nde bulunan Kampüs Camii’ne atandı. Ahmet Ali Kul burada 4 yıl sosyal aktivite ve üniversiteli gençlerle kurduğu iletişim sayesinde güzel çalışmalara imza attı.

Eski görevine dönecek


Din görevlisi Ahmet Ali Kul, başarılı çalışmalarına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Erzurum’un Tekman İlçesi’ne atandı. Kul, bu atama sonrasında idare mahkemesine dava açtı.

Yapılan araştırma ve incelemeler sonrasında ise Kul’un ataması ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kul’un resmi işlemlerin ardından yeniden Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii’ne eski görevine dönmesi bekleniyor.

 

Kaynak: dinihaberler.com

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]